AKTÜEL-Fotoğraflarla ölümsüzleştirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği “En Güzel Kutlama Fotoğrafları Yarışması” ödül töreni ve sergine katılan Başkan Topbaş, “Bu yıl yaptığımız kutlamalar İstanbul’da çok güzel bir atmosfer oluşturuldu. Ekonomik hareketin yanı sıra Cumhuriyetimizi milletçe coşkuyla kutladık” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İFSAK ile birlikte düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı “En Güzel Kutlama Fotoğrafları” Yarışması ödül töreni ve sergi açılışı Başkan Kadir Topbaş’ın da katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Taksim Metrosu’nda düzenlenen törende Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İSO Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan, İFSAK Başkanı Tanju Akelman, KÜLTÜR A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, ULAŞIM A.Ş. Genel Müdürü Ömer Yıldız, Şehir Hatları A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Genç ile fotoğraf sanatçıları ve vatandaşlar da yer aldı.

Başkan Topbaş; “Cumhuriyet kutlamalarını milletimize mal ettik”

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yarışmayla İstanbul’un hafızasının fotoğraflarla geleceğe taşındığını ve bir milleti millet yapan değerlerden biri olan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının gelenekselleştiğini belirterek, “Başkan olduğumda dünyanın değişik şehirlerindeki aktivitelere hep imrendim ve ‘Niye Türkiye’de, İstanbul’da böyle aktiviteler olmaz. Niye Milletçe bu güzellikleri yaşamayız’ diye düşünmüşümdür. Bundan 5 yıl önce başlattığımız Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını 4 yıldır ödülle hale getirdik. Son 3 yıldır İFSAK ile bu işi daha profesyonel hale getirdik” dedi.

Sidney’deki yılbaşı kutlamalarının bütün dünya tarafından izlendiğini dikkate alarak o kutlamaları gerçekleştiren firmayı İstanbul’a davet ederek Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Kadir Topbaş, “Bu yıl yaptığımız kutlamalar İstanbul’da çok daha güzel ve zengin bir atmosfer oluşturuldu. Bütün lokantalar, kafeler, sahiller insanlar tarafından dolduruldu. Türkiye’nin değişik yerlerinden ve yurtdışından gelen turistler, 15 dakikalık bu muhteşem ışık ve ses gösterisini izlediler. Cumhuriyet Bayramımızı böylece resmi törenlerin dışında hep birlikte milletçe coşkuyla kutladık. Bağımsızlığımızı hep birlikte bir kez daha dünyaya haykırdık” diye konuştu.

En iyi fotoğraf çekilen platformlar oluşturulacak

Bu tür organizasyonların sanatçıların unutulmaz anları ölümsüzleştirmesini sağladığını da vurgulayan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“İstanbul gerçekten yeryüzü cenneti bir şehir ve dünyada böyle bir şehir yok. UCLG Başkanlığım dolayısıyla her gittim yerde İstanbul Belediye Başkanı olarak ilgiyle karşılanıyorum. Bu şehrin insanlara ilham verecek o kadar çok manzaraları var ki bunların bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Elimizde öyle bir cevher var ki dünya hayranlıkla bakıyor. KÜLTÜR A.Ş. Genel Müdürümüze, ‘İstanbul’un en iyi fotoğraf çekilebilen noktalarında platformlar oluştur’ dedim. O noktalardan çekilen fotoğraflarla da her yıl ‘İstanbul Uluslararası Fotoğraf Yarışması’ düzenleyelim. Özellikle turistlere hizmet veren şehir rehberlerinde bu fotoğraflar görülsün. Yanlarına adresleri ve oraya nasıl gidileceği yazılır. İstanbul’a dışarıdan gelenler de en iyi fotoğrafların nereden çekildiğini görsünler. Bu sanatçılarımız için güzel bir imkan ve İstanbul’un dünya tarafından takip edilmesi için çok önemli bir fırsat. İstanbul’u artık dünyanın gündeminde, en ön sırada tutmak zorundayız.”

Bu tip aktivitelerle İstanbul’un dünyada daha fazla takip edileceğini, turizmden daha fazla pay alacağımızı ve bunları gören İstanbulluların ‘Niye ben de bir fotoğraf makinesi edinip bu aktivitelere katılmayım’ dediğini kaydeden Kadir Topbaş, “Bunu sivil toplum kuruluşlarımızın ve İstanbulluların verdiği destekle başarıyoruz” şeklinde konuştu.

İSFAK Başkanı Tanju Akelman da bu yıl çok hoş bir yarışma olduğunu ve seçici kurulun fotoğrafları seçmekte zorlandığını dile getirerek, “Yine en güzel fotoğraflar seçilerek burada sergilendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız işbirliği kapsamında fotoğraf günleri ile lale fotoğrafları yarışmasını da düzenliyoruz. Lale ve Cumhuriyet fotoğrafları yarışmasında gelecek yıl daha farklı neler yapabileceğimiz konuştuk. Bu yarışmayı düzenlediği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kadir Topbaş ve beraberindekiler yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödüllerini verdiler ve sergiyi gezdiler. Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye uygun görülen toplam 57 fotoğrafın yer aldığı sergi, 31 Aralık’a kadar İstanbulluları bekliyor.