AKTÜEL-Çılgın proje ‘deprem’ mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, Marmara’da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ciddiye alınması gerektiğine dikkat çekti. Tekin, açıklamasında ”İktidar deprem gerçeğini adeta unutmuş gibi görünüyor. Depremin öncü olup olmadığına bilim insanları karar verecek. Bu deprem belki öncü değil ama yaklaşan tehlikenin habercisi. 1999 depreminin üstünden 11 yıl geçmesine rağmen elle tutulur, gözle görülür tek bir somut proje ortaya konulmamıştır”dedi.

17 Ağustos depreminin üzerinden 11, AK Parti iktidarının üzerinden de 8 yıl geçtiğini, bu süre içinde depremin yıkıcı etkilerine karşı tek bir önlem alınmadığını savunan Tekin, Ulusal Deprem Konseyi’nin bir gecede lağvedildiğini, bu konuda çalışma yapan bilim insanlarının çalışmalarının kendilerine haber verilmeden sonlandırıldığını dile getirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyuna anlattığı ‘çılgın proje’ hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Umarız bu proje depreme karşı önlemler dizisidir. Başbakan, eğer bu konuda akılcı bir proje ortaya koyarsa, bundan memnun oluruz”dedi.