AKTÜEL-‘Fakirliğin ve işsizliğin olduğu bir ülkede sosyallik olamaz’

Baskıcı rejim çok tehlikedir. Bir gazetenin manşetinde vardı bugün. Kılıç, telefonlar dinleniyor diye kurye kullanmış. Yargıda böyle bir şüphe var. Yargı bile her şeye şüpheyle yaklaşıyor. Vatandaş ne yapsın? Bu şüpheyi vatandaş da yaşıyor.

Anayasa Mahkemesi ne kadar küçük rötuşlar yaptıysa bile, ana temel değişmemiştir. Yargı siyasallaşırsa toplum ağır bedeller öder Bu baskıcı Anayasaya hepimiz ağır demeliyiz.

AB sözcüsünün destek açıklaması çelişkili. Onlar kendilerini AKP’ye endekslenmiş. Gençlik kolları ideallerine uygun olarak çalışacak. Güçler ayrılığı güçlendiren bir Türkiye için çalışacak. Toplumun her kesimine uğrayacağız. Gittiğimiz her yerde her inanca saygılıyız. İnançların hepsine saygılıyız. Kadın kollarımızı güçlendireceğiz. Sorunlara kilitleneceğiz. Bize itiraz edeni itirazsız dinleyeceğiz. Sağduyulu olacağız..

HER SOKAĞIN SORUMLUSU OLACAK
Biz bu değişikliklere karşı çalışacağız. İl başkanları bunun için çalışacak. İstanbul İl Başkanı burada. Listesini nasıl oluşturursa oluştursun beni ilgilendirmez. Ben ondan her sokağa sorumlu bulmasını istiyorum. Harita önümde olacak. Açacağım telefonu ‘Şu sokağın sorumlusu sen misin’ diye soracağım. Bir üzüm salkımı gibi toplumun kılcal damarlarına yayılacağız.

SANDIĞA SAHİP ÇIKAMAYAN CHP’DEN GİDER
Sandıklara böyle sahip çıkarız. Sandığı bıraktım sandviç yemeğe gittim diye bir şey olmaz. Sandığa sahip çıkamayanın CHP’de yeri yok. Eğer görevin için aç kalman gerekiyorsa akalcaksın.

10. KÖYE GİTMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİZ
Halka ineceğiz. Kahveleri, her yeri gezeceğiz. Ama bunu yaparken insanların, inançlarına, farklılıklarına saygı göstereceğiz. İnançlara saygılı olduğumuzu sadece inançların siyasete alet edilmesine karşı çıktığımızı anlatacağız. İl binalarından çıkacağız. Bize oy çıkmayan yerlere daha fazla gideceğiz. Bu iktidar koşusunu başlattık ve tamamlayacağız.

GİZLİ GÜNDEMİMİZ YOK
Biz bu toplumun geleceği için çalışıyoruz. Çünkü bizim AKP gibi gizli gündemimiz yoktur. Doğruları söylüyoruz. 10. köye gitmekten çekinmiyoruz.

Halka anlatacağız ama bunlara kim oy verdi. Siz oy verdiniz. Siz kendi ipinizi çektiniz. Türkiye’yi AKP’den kurtaracağız. Mutlu Türkiye istiyoruz.

Kendi çıkarlarını düşünen vekiller istemiyoruz. Etnik kimliklere saygılıyız. Vatandaş başımızın tacıyız. Kültürel sorunları da çözeceğiz.

İL BAŞKANLARINA PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
Kahvelerde vakit öldüren partililer varsa onları uyaracağız. Herkese iş düşüyor. Laf değil iş üreteceğiz.

İl başkanlarının performanslarını da ölçeceğiz. Size gönderilern soruları yanıtlayacaksınız. İllerin sorunlarını da öğreneceğiz.

TERÖRÜ DE ÇÖZECEĞİZ
Biz ülkenin sorunlarına talibiz. Terörü de biz çözeceğiz. Doğuyla batı arasında entegrasyonu düşünen bir partiyiz. Bunu getireceğiz. Her şeyi kararlılıkla söyleyeceğiz. Çünkü biz siyasette az söyleyen çok yapan bir anlayışta değiliz.

Anayasanın değişmez maddelerinde biri de sosyal hukuk devletidir. Ama Türkiye’de sosyal devlet yok. Sadece Anayasa’da yazıyor. Fakirliğin, işsizliğin olduğu bir ülkede sosyallikten söz edemezsiniz.