AKTÜEL-Şehitlerimizi uğurluyoruz

İstanbul’un Halkalı semtinde askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olanlar son yolculuklarına uğurlanıyor. Bakanlar ve muhalefet temsilcileri de cenazeler törenlerinde hazır bulundu.

KAYSERİ’DEKİ TÖRENE BAKAN TANER YILDIZ DA KATILDI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul’un Halkalı semtinde askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırı sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan jandarma astsubay çavuş Duran Bayram’ın cenaze törenine katılmak üzere Kayseri’ye geldi.

Bakan Yıldız, Kayseri Valiliğinin önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Kayseri’de şehit cenazesinde uğradığı yumruklu saldırının ardından yine bir şehit cenazesine gelmesiyle ilgili ”tereddüt yaşayıp yaşamadığını” sorması üzerine, şöyle konuştu:

”Hiçbir tereddüt yaşamadım. Daha önce Kayseri’ye geldiğimde de gidemediğim şehit yakınlarının hepsine gittim, taziyelerimi ilettim. 7 şehit ailesini ve yakınlarını ziyaret ettim. Şimdi de hiçbir tereddüt yaşamıyorum. Bundan sonra inşallah böyle günler görmeyeceğiz ama böyle bir acı yaşamamız halinde sürekli şehit ailelerinin yanında olacağım. İnşallah Cenabıhak böyle acılar göstermez.”

Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Bakan Yıldız, ”Cenabıhak, yakınlarına ve bizlere sabır versin. Tabii terörün hem devletimizi hem hükümetimizi yıkmakla alakalı çabalarının sonuçsuz kalacağını söylemek lazım. İnşallah önümüzdeki süreçte daha da azalan ve biten terörü Türk halkı mutlaka görecek. Birçok sıkıntının üstesinden gelen hükümetimiz inşallah bunun da üstesinden gelecek. Tabii ki hepimizin yüreği yanıyor, sıkıntılıyız ama üstesinden geleceğiz” dedi.