AKTÜEL-‘Failler yakalanacak’

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olay yerinde net konuştu. Halkalı’da askeri servis otobüsüne yönelik saldırının yaşandığı Altınşehir yolu üzerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, patlamaya parça tesirli, uzaktan kumandalı bombanın neden olduğunu açıkladı.Vali Mutlu, hastanede yaralıları ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada ölü sayısının dörde yükseldiğini açıkladı. Mutlu, “Dört canımızı yitirdik, üçü uzman personel. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 12 yaralımız var, ikisinin durumu ağır. Diğer personelimizin hayatı tehlikesi yok. Cam parçalarından mütevellit yaralanmışlar.” dedi.

Saldırının ardından olay yerine gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz incelemelerde bulundu. Açıklama yapan Vali Mutlu, saldırının saat 07.15 sıralarında meydana geldiğini ifade ederek, “İl Jandarma Komutanlığı’nın personelini taşıyan servis otobüsüne yönelik bir saldırı. Saldırı sonucunda maalesef 2’si uzman çavuş, biri de 17 yaşında bir kızımız olmak üzere 3 şehit verdik. 2 uzman çavuşumuz ağır yaralı. Yaralıların hastanedeki tedavisi sürüyor. Servis aracındaki personelimizden hafif yaralı 4 personelin tedavileri tamamlandı” dedi.

Güvenlik güçlerinin olayla ilgili yoğun bir çalışma başlattığını ifade eden Vali Mutlu, “İlk bilgiler saldırının parça tesirli, uzaktan kumandalı bir düzenekle yol kenarına bırakılmış bombanın patlatılması sonucu gerçekleştiği yönünde. Bu bir terör eylemidir. Terörün hedefi bellidir. Terörün hedefi ayrıştırmak, kaygı ve ümitsizlik yaratmak, huzursuzluk oluşturmaktır. Bu olayın faillerinin bulunması için emniyet yetkililerimiz yoğun çalışma yapacak. Failler mutlaka bulunacak, bu olay aydınlatılacak” diye konuştu.

Vali Mutlu, saldırıyı şu ana kadar üstlenen bulunmadığını belirterek, gözaltına alınan bulunmadığının da altını çizdi. Terörün ülkeye sadece gözyaşı, huzursuzluk ve acı verdiğine dikkat çeken Vali Mutlu, şunları söyledi:
“Terörle varılacak hiçbir yer yoktur. Terörün istemiş olduğu kaygı yaratmak noktasında en güçlü duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimize karşı yapılmış bu saldırı karşısında birlik ve beraberliğimizi en güçlü şekilde terör örgütüne hissettireceğiz. Verilecek en büyük cevap bu. 3 otobüslük konvoy, en arkadaki 3. servis aracına yönelik düzenlenmiş saldırı.”
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin de, “Olay, yasadışı terör örgütlerinin eylemi niteliğinde görülüyor. Gerekli savcı arkadaşlar incelemelere başlamıştır. Şu anda soruşturmayla ilgili henüz elimizde net bilgiler olmadığı için geniş açıklama yapma imkanımız yok” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın ise, “Çalışmalarımızla mutlaka bunları bulacağız. Terör hiçbir yere varamaz. Güvenlik kuvvetlerimiz ve devletin bütün kurum ve kuruluşları dimdik ayaktadır. Polis servisine de saldırı olmuştu. İki saldırı birbiriyle bağlantılı olabilir. Çalışıyoruz” diye konuştu.