SAYI 108

BJK108SAYFA 3 SAYI: 108 (2005-19) 21 EYLÜL 2005

Heyecan dorukta

Eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte her yıl yaşanan heyecan yine başladı. Beşiktaş’taki okulların açılışı bu yıl İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey’in de katılımı ile yapıldı

VERİ BASIN HABER AJANSI

Beşiktaş Belediyesi, 2005 – 2006 eğitim – öğretim yılında da eğitime verdiği desteği sürdürüyor. Belediye, öncelikle Beşiktaş’taki tüm bakıma ihtiyacı olan ilköğretim okulları ve liseler belirlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmalarına katkıda bulunan Beşiktaş Belediyesi, okulların eksikleri gidererek yeni eğitim öğretim yılına hazırladı. 65 okulun onarım ve yenileme çalışmaları gerçekleştirildi, birçok okulun boya, çatı yenilenmesi, iç tadilat ve park ve bahçe düzenlenmesi gibi ihtiyaçları karşılandı.

OKULLARA DESTEK

Bakım ve onarımı yapılan Murat Beyaz İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri geçtiğimiz hafta içinde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete gelen temsilciler Başkan İsmail Ünal’a eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti. Öte yandan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, İsmail Tarman isimli hayırsever iş adamının Levent’te yaptırdığı okulun açılışına katıldı. Açılış töreninde yaptığı konuşmada “İlçemizdeki tüm resmi okulların tatile girmesi ile birlikte okullarımızın eksiklerini belirleyerek bakım ve onarımlarını bahçe düzenlemelerini yaparak yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirdik. Öğretmen ve öğrencilerimiz bakımları yapılmış eksiklikleri giderilmiş okullarında ders başı yapmışlardır. Belediye olarak eğitime desteğimiz sürecektir”dedi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, eğitim alanında yapılan çalışmalar ile ilgili ise şunları söyledi: “Beşiktaş İstanbul’un aydınlık ve çağdaş yüzüdür. İlçemizde, eğitim düzeyi çok yüksektir. Beşiktaş Belediyesi olarak, ilçemizin bu özelliğini korumayı ve geliştirmeyi öncelikli görevlerimiz arasında kabul ediyoruz. Başarılı bir eğitim bu ülkenin aydınlık yarınlarına bir katkıdır. Bu nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin, başarının ön koşullarından birini oluşturan sağlıklı, temiz ve güvenli bir ortamda eğitim görmelerine büyük önem veriyoruz. Bu alandaki çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu. Beşiktaş Belediyesinin eğitime destek çalışmalarının yanı sıra İstanbul’da 160 yeni okul hizmete girdi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ise, “Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası” çerçevesinde yeni hizmet verecek olan okullardan 40’ı hayırseverler tarafından yaptırıldığı belirtildi. Aralık ayında teslim edilecek okullar nüfusun en yoğun olduğu Esenyurt, Esenler, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Sultanbeyli ve Küçükçekmece gibi ilçelerinde yer alıyor. Balıbey, “İstanbul gibi kitapsız, deftersiz okul görüntülerinin yansıdığı bir şehirde, bilgisayar sınıfı olmayan okul kalmayacak. Haftada iki gün bilgisayar dersi alacaklar. En ücra köylerdeki okullara kadar hızlı internet erişimi sağlanıyor” diye konuştu.

Erkek oldular!

Beşiktaş Kaymakamlığı, Levent’te Sünnet Sarayı bulunan Kemal Özkan ve Konaklar Muhtarı Mehmet Rıfat Akyüz ile sünnet şöleni gerçekleştirdi. Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant ve bazı mahalle muhtarlarının katıldığı sünnet şöleninde toplam 41 çocuk sünnet oldu. Ünlü sünnetçi Kemal Özkan sünnet olma yaşının yedi olduğunu belirtti. Özkan aileleri bu konuda bilinçli olması için uyardı. Sünnet sonunda çocuklara altın verildi.

FOTOĞRAF: UFUK ÇOBAN

ŞEHİR HABERLERİ

Bebeğini göremedi

(BEBEK) Bebek Kahvesi’nin sahibi Affan Atakan, trafik kazasında hayatını kaybetti. Yedi aylık hamile eşi, acı haber üzerine hastaneye kaldırıldı. İstanbul’da ünlülerin kahvesi olarak bilinen Bebek Kahvesi’nin sahibi 36 yaşındaki Affan Atakan, kayınbiraderi Mert Canseven ile; hem bir yakınlarının düğününe katılmak hem de kısa süre tatil yapmak için, Fethiye’ye gitti. Tatili biten Atakan, yine kayınbiraderi Mert Canseven ile birlikte İstanbul’a dönmek üzere otomobille yola çıktı. Atakan’ın kullandığı otomobil, kontrolden çıktı. Atakan can verdi.

Mucize dev vinç..

(LEVENT) Cankurtaran vinç olarak adlandırılan Power Quick adlı araç İstanbul’a geldi. Kurtarma operasyonlarında mucizeler yarattığı belirtilen PowerQuick ile Levent’teki İş Kuleleri’ne 6.5 dakikada tırmanmak mümkün. Cihazın özelliği, bir tür kişisel akülü vinç olması. Halat üzerinde bir binaya tırmanmayı ya da helikopterden gökdelen katına iniş yapmayı kolaylaştıran vinç, ABD’li Quoin International şirketince geliştirildi. İstanbul’da da test edilen cihaz 3.5 kg ağırlığındaki cihaz, dolu batarya ile 250 metre yol alıyor.

Beşiktaş’ın eski futbolcusu Serdar canını zor kurtardı

(ETİLER) Beşiktaş’ın eski forveti Serdar Topraktepe gasp edildi. Topraktepe, arkadaşları ile birlikte Etiler’de bir restoranda yemek yedikten sonra yola çıktı. Bursa yolunda iken para çekmek için ATM cihazının önünde durdu. Aracına döndüğünde içinde 3 kişi bulunan Audi marka otomobilinden inen bir kişi, cipin ön kapısını açıp Topraktepe’nin aracına bindi. Topraktepe, kimliği belirsiz kişinin bıçak tehdidiyle aracından inmesini istediğini belirtti. Topraktepe gaza basıp gaspçı ile boğuştuğunu ifade etti. Audi marka otomobilin de aracı sıkıştırdığı belirtiliyor. Topraktepe’nin köpeği Dany gaspçının araçtan çıkmasını sağladı ancak deneyimli oyuncu direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı. Saldırganlar ise olay yerinden kaçmayı başardı. Topraktepe, yol kenarındaki araca çarparak durabildi. Kazada cipin ön tarafında hasar meydana gelirken Serdar Topraktepe cep telefonundan polisi arayarak durumu haber verdi.

Ağaç tüm yolu tıkadı

(BEBEK) İşe gitmek için yola çıkan vatandaşlar yola devrilen ağaç engeline takıldı. Cevdetpaşa Caddesi’nde kökünden sökülerek yola devrilen ağacı vatandaşlarda şaşkınlık yarattı. Yoğun yağmur ve fırtına nedeniyle devrildiği tahmin edilen ağaç, trafiğin de bir süre aksamasına yol açtı. Ağacı fark ederek karşı şeride geçmek isteyen bir servis minibüsü, orta refüjde asılı kaldı. Servis minibüsü, bir trafik polisinin yardımıyla itilerek kurtarıldı. Vatandaşlar olay karşısında şaşkına dönerken, daha büyük tehlikelerin olmaması için önlem alınmasını istediler.

Yaya araca çarpmış!.

(ETİLER) Otomobiliyle 15 yaşındaki Gülseren Çoban’a çarparak yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan manken Ayşe Hatun Önal, “Ben değil, yaya bana çarptı. Ben sadece yardım ettim” dedi. Önal, şunları anlattı: “Gülseren Çoban başka bir arabadan kaçarken arabama çarpıp yere düştü. Dizlerindeki yaraları hastaneye götürerek pansuman ettirdim. Gülseren Çoban’la anlaşma yoluna gitmeyeceğim. Çünkü suçsuz olduğum halde anlaşma yapmak, suçu kabul etmek olur” diye konuştu.

SAYFA 9 SAYI: 108 (2005-19) 21 EYLÜL 2005

Metrocity’de görev değişikliği

Metrocity’nin yeni Genel Müdürü Semet Yolaç oldu. Metrocity Genel Müdürlüğü’nden yapılan basın açıklaması şöyle; “11.2004 tarihinden itibaren Metrocity Alışveriş Merkezi Yönetimini devralmış bulunan Namık Kemal Özarı bundan önce Almanya Toys’R’Us, Office World, Türkiye’de Ankara ve İstanbul Tepe Home ve Metro Grubu Real Hipermarketleri zincirinde İstanbul ve Bursa’da işletme müdürü olarak çalıştı. Daha sonra ECE Grubu’nun Almanya’daki Nürnberg, Münih, Hamburg ve Frankfurt’taki alışveriş merkezlerinin yönetiminde görev aldı. Namık Kemal Özarı Metrocity Alışveriş Merkezindeki görevini 01.09.2005 tarihinde noktaladı. Bu tarihten itibaren yine ECE-Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. bünyesinde Ankara Migros/GİMAT Alışveriş Merkezi Müdürü olarak çalışmalarına devam edecek. ECE Grubu’nun Almanya’daki Hamburg, Leibzig, Berlin ve Potzdam’daki alışveriş merkezlerinin yönetiminde görev alan Semet Yolaç, Şubat 2003 tarihinden bu yana Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi Müdürü olarak görev yapmıştır. 01.09.2005 tarihinden itibaren Metrocity Alışveriş Merkezi Yönetimini Sn. Semet Yolaç’ın devralmıştır.”

Her zaman şık olun

2005-2006 Sonbahar Kış Modası’nın kalbi yine Metrocity’de attı

60’lı yılların esintilerini taşıyan moda defilesine seçkin markalar katıldı

Yaz sona erdi, havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Yaprakların döküldüğü, havaların erken karardığı bir ortamda, yepyeni ve cıvıl cıvıl kreasyonlar vitrinleri süslemeye başladı. Metrocity bu çercevede önemli ve fark yaratan bir defile düzenledi. Tüm vitrinler baştan sona yenilendi, tüketicileri kucaklamak için sıcak bir zemin hazırlandı.

2005- 2006 Sonbahar Kış Defilesi üç gün boyunca tüm hızıyla Metrocity’de modaseverlere inanılmaz anlar yaşattı. Aralarında Asuman Krause, Tuğba Özay, Başak Şahin, Yeliz Öney, Yaşar Alptekin ve sürpriz isimlerin de bulunduğu 15 mankenin yer alacağı defile büyük ilgi gördü. Defile 60’lı yılların fırtınası estirirken aralarda tango parçaları dinleyenleri mest etti. Defile, sonbahar ve kışın geldiğini herkese hissettirirken birbirinden değişik modellerin yer aldığı koleksiyonlar ilk kez Metrocity’de beğeniye sunuldu. Etkinliğe kalabalık bir vatandaş topluluğu da katıldı. Katılımcılar birbirinden ünlü mankenlerin sunduğu yeni modelleri beğeni ile izledi. Defilenin yanısıra vatandaşlar, hoşça da vakit geçirdi.

SARAR SİZİ SIMSIKI SARACAK

Sarar’da yüzde 30 indirim bulunuyor. 314.30 ile 449 YTL arasında değişirken gömlekte 41.30 YTL, kravatta 65 ile 65 YTL’ye alıcı buluyor. Aynı zamanda birbirinden değişik ayakkabılar ise 139 YTL ile

199 YTL’ye satışa sunuluyor.

TIFFANY İLE CAPCANLI OLUN

Sohbaharın gelişi ile birlikte yağmurluklar da vitrinlerde yerini aldı. Capcanlı renklerde olan yağmurlukların fiyatları ise şöyle; 19.990 YTL – 24.990 YTL Ayrıca şimdi yeni gözde renklerde Trikolarda raflardayerini aldı. Fiyatları, 29.990 YTL 19.990 – 27.990 YTL arasında değişiyor. Diğer fiyatlar ise şöyle; Pantolon 19.990 YTL, Ayakkabı 14.990 YTL, Gömlek 16 YTL, Tişort 1399

EFOR’DA İNDİRİM VAR

Efor giyimin takipçileri yeni sezonda da tutkunlarını yüzde 50’ye varan indirimlerle karşılıyor. Efor’da combine edilen ürünlerin fiyatlar ise şöyle; takım elbise, gömlek ve kravat 249 YTL

SAYFA 11 SAYI: 108 (2005-19) 21 EYLÜL 2005

Sinemaseverler

LEVENT KÜLTÜR MERKEZİNE

Levent Kültür Merkezi yeni sezona bomba gibi giriyor. Birbirinden güzel filmlerle sezonu açan Levent Kültür Merkezi fark yaratacak

Levent Kültür Merkezi sinemaseverlerle buluştu. Açılışta Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal bugüne kadar gizli kalmış bir yönünü ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Ünal, “Ortaokulu bitirmiş, lise bire gidiyordum. Bu dönemlerde sinemanın çok çilesini çektim. Gişede bulundum, yer gösterdim, makiniste film takma işinde yardımcı oldum. Kültür ve sanat faaliyetleri içinde çalışmaktan hep memnunluk duydum. Gençlere de küçük yaştan itibaren çalışmalarını tavsiye ediyorum” diyerek, bugüne kadar hayatının gizli kalmış bir bölümünüde sanatseverlerle paylaştı. Galada Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve sinema dünyasının seçkin isimleri yer aldı. Nalbant konuşmasında, Levent Kültür Merkezi’ndeki sinema salonunun yeniden faaliyete geçmesinin önemine değindi ve emeği geçen herkesi kutladı.

Başkan İsmail Ünal, Beyoğlu Aynalıçeşme’deki Gülçin Sinemasındaki hatıralarından söz ederken, sinemaya destek verenlere de teşekkür etti. Ünal, konuşmasıyla dinleyenleri duygulandırdı.

SİNEMAYA DESTEK

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu, Sinematek’i yeniden tüm sinemaseverlerin hizmetine sunuyor. Kapatılmasından 25 yıl sonra , 12 Eylül’de Ömer Kavur’un “Anayurt Oteli” filminin gösterimiyle açıldı. Artık Sinematek, faaliyetlerini Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Beşiktaş’ta kültürel faaliyetlerin etkin ve koordineli bir şekilde yürütülmesi için Beşiktaş Belediyesi tarafından oluşturulan Kültür ve Sanat Platformu, büyük bir projeyi hayata geçirdi. Sadece Beşiktaşlılara değil tüm İstanbullulara yönelik pek çok etkinliğe imza atmayı hedefliyor. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu, 12 Eylül 1980’de kapatılan Sinematek’i çeyrek asır sonra yine bir 12 Eylül günü sinemaseverlerin hizmetine sundu. Açılış, Levent Kültür Merkezi sinema salonunda, Ömer Kavur’un ödüllü filmlerinden biri olan “Anayurt Oteli” gösterimiyle gerçekleştirildi.

Ünal, gösterimler ve merkez ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Her zaman söylediğimiz temel bir nokta var. Beşiktaş, İstanbul’un başkentidir. Sinemaları, üniversiteleri, kültür merkezleri ile bir başkent. Beşiktaş’a baktığımız zaman İstanbul’daki koltuk kapasitesinin yüzde 40’ını sağlıyor. Hele ki böyle küçük bir salonda, sıcak bir atmosferde sinemaseverlerle birlikte olmak bizim için bir mutluluk. Burada çok ekonomik ücretlerle film seyredilecek. Sanatçı dostlarıma ve herkese teşekkür ediyorum.”

HARİKA FİLMLER GELDİ

Öte yandan Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu, Sonbahar Sinema Şenliği’ne de imza attı. Levent Kültür Merkezi Sinema salonunda 13, 14 ve 15 Eylül günleri gösterimler gerçekleşti. Gösterime giren filmler şöyle sıralanıyor:

Lars Von Trier’den 5 Engel/ Yön: Lars Von Trier, Wilbur Ölmek İstiyor/ Yön: Lone Scherfig, Kayıp Kucak/ Yön: Daniel Burman, Buzdan Hayaller/ Yön: Dagur Kari, Temmuzda/ Yön: Fatih Akın, Daima Lilya/ Yön: Lukas Moodysson, Elveda Lenin/ Yön: Wolfgang Becker, Bebekler/ Yön: Takeshi Kitano, Belleville’de Randevu/ Yön: Sylvian Chomet, Güneşli Pazartesiler/ Yön: Fernando Leon de Aranoa, İçimdeki Deniz:/ Yön: Alenjandra Amenabar, İnci Küpeli Kız/ Yön: Peter Webber

Erbİller Ortaköy Sanat Galerİsİ’nde

Ortaköy Sanat Galerisi’nde Devrim Erbil ve Çiğdem Erbil Marangoz’un resim sergisi 25 Ekim’e kadar izlenebilir. Soyutçu 7’ler grubunu kuran Devrim Erbil, kızı Çiğdem Erbil Marangoz ile Ortaköy’de farklı bir sergiye imza atıyor. Galeri, Pazar günleri hariç hergün 12:00 – 19:30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Dereboyu Cad. No: 12-A Ortaköy / İstanbul

‘DUVAR’ DEYİP GEÇME

eşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu, 12 Eylül Pazartesi günü, Levent Kültür Merkezi’nde açtığı Sinematek Salonu’nda bir yeniliğe daha imza attı. “Duvar Projesi” diye adlandırılan yenilikte, yıl boyunca her ay yeni bir sanatçının eseri yer alacak. Sinematek fuayesindeki 7×5 metre ölçülerindeki duvarda birbirinden değişik yapıtlar yer alacak. Duvar’ın ilk konuğu ise Yasemin Erdin oldu. Erdin’in ‘isimsiz’ adlı sergisi 12 Ekim’e kadar izlenebilecek. Yasemin Erdin’in yapıtlarından birer yelpaze sunacak olan bu sergi, aynı zamanda Duvar Projesi’nin de ilk katmanını oluşturacak.

‘Duvar karşısında durup düşündük…’

Beşiktaş Kültür Sanat Platformu, ‘Duvar’ ismini nasıl seçildiğini şu şekilde ifade ediyor: “Duvar, mekanın kimliğini belirleyen en önemli unsurdur. 7 x 5 metrelik bir duvar karşısında durup düşündük ve durağan bir kimliği sürekli kılmayı, bunu sanatçıların şekillendirmesini amaçladık. Böylece üst üste gelen her sergi, öznel arşivini oluşturacak. Her ay başka bir sanatçı, kendi arşivinden ya da arşiv kesitlerinden oluşturduğu düzenlemeyle duvarımıza, dolayısıyla mekanımıza kendi kimliğini verecek. Sergiyi tüm mekana yaymaktansa, bütün mekana hakim, görkemli bir duvarı kullanmanın daha anlamlı olacağını düşündük.” Didem TUTAL

SAYFA 5 SAYI: 108 (2005-19) 21 EYLÜL 2005

VERİLEN VE VERİLMEYEN FAULLER, PENALTI TARTIŞMALARI, SON DAKİKA GOLLERİ VE SEYİRCİ KARMAŞASI

NE MAÇTI!..

Fenerbahçe derbisine mutlak kazanmak amacıyla sahaya çıkan Beşiktaş, maçı 2-1 kaybetti. Etkili ataklar yapamayan Beşiktaş, Fenerbahçe kalesinde gol ararken Anelka´nın çaprazdan attığı gole engel olamadı. Beşiktaş, ilk yarıyı yenik kapadı. Karşılaşmanın ikinci yarısına baskılı başlayan Beşiktaş, tehlikeli ataklar üretti. Uzatma dakikalarında Kleberson ile beraberliği yakalayan Beşiktaş, golden hemen sonra Tuncay´ın golüne engel olamayınca, karşılaşmadan yenik ayrıldı.

ÇALIMBAY: “ÇOK GOL KAÇIRDIK”

Beşiktaş Teknik Direktörü Çalımbay, Fenerbahçe karşısında gol yeme ve gol kaçırma hastalıklarının sürdüğünü söyledi. Çalımbay, “En büyük üzüntüm, bizi çok iyi destekleyen taraftarlarımıza galibiyet hediye edememek oldu” şeklinde konuştu.

“SOĞUKKANLIYDILAR”

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Kıvanç Oktay, derbi maçı kendi hatalarıyla Fenerbahçe´ye verdiklerini söyledi. Oktay, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir´in kendilerine yönelik olarak yaptığı “Beşiktaş,Tahkim Kurulu ile uğraşacağına kendi taraftarına sahip çıksın” sözlerine tepki gösterdi. Oktay, “Bizim iyi bir taraftarımız var. Onlar da geriliyorlar. Fenerbahçe taraftarının yaptığı hiç hoş bir şey değil. Valilik karar almasına rağmen maça girdiler. Bizim taraftarımız soğuk kanlı bir şekilde davrandı. Bu organize bir olay. Fenerbahçe´nin bunun üzerinde durması lazım, bu yaptıkları ayıptır” diye konuştu

KARIŞTIRDILAR

BJK Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ise, söz konusu olayla ilgili, Beşiktaş Gazetesine şunları söyledi: “Stadımızda eski açık tribünde Fenerbahçeliler vardı. Beşiktaşlı gibi kamuflaj yapmışlardı ama çabuk deşifre oldular. Önce Fenerbahçe’ye ardından Aziz Yıldırım’a küfrettiler Beşiktaşlı olduklarını kanıtlamak için. O tribündeki Beşiktaşlılar sağduyulu davranmasa idiler çok kötü şeyler olurdu. Polisin erken davranarak dışarıya attığı bu provokatörler evvala dışarıdan tribüne taş yağdırdılar, polisin kovalaması neticesinde Beşiktaş semtindeki dükkanları ve amme hizmeti yapan otobüslerin camlarını kırdılar. Bu tür eylemcileri spor hainlerini hep birlikte el ele kovmamız lazım statlardan yoksa bir avuç kendini bilmezler yüzünden tribünler kan kaybedecek.” (Onur Baştuğ)

BJK DİVAN KURULU TOPLANDI

BJK Divan Kurulu’nun 2005 yılı 3. Olağan Toplantısı, The Ritz-Carlton Oteli’nde gerçekleşti. Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, konuşmasında futbol takımının istenilen başarıyı yakalayamadığını ancak diğer branşlardaki kazanılan başarılar ile teselli bulduklarını söyledi. Saha kapama ve para cezasına ilişkin Şeref Nasır, taraftarların olumsuz hareket ve davranışlarının önlenmesi için BJK Yönetim Kurulu’na seslendi. Toplantıda, Şeref Nasır’ın yanı sıra, BJK Genel Sekreteri Kenan Öner de bir konuşma yaptı. Kenan Öner, diğer branşlarda Beşiktaş’ın kazandığı derece ve madalyalara değinirken elde edilen başarıların devam etmesini diledi ve tüm branşları çalışmalarından dolayı kutladı. Beşiktaş Denetleme Kurulu rapor sunumunun ardından üyeler dilek ve sorunlarını dile getirdi. Fulya Projesi, gerçekleşen Divan Kurulu Toplantısı’nda yine gündem maddelerinden biriydi. Nasır, konuyla ilgili olarak, işlemleri tamamlanan ve ihalesi sonuçlandırılan projenin tamamlanması için yapılan çalışmaları takip ettiklerini belirtti. Öner, projenin inşaat ruhsat tarihinden itibaren 24 ay içinde tamamlanacağını söyledi. (Didem Tutal)

Bunun İsveç’i de var

Beşiktaş’ın Avrupa’da da yüzü gülmüyor. Karakartal, daha önce olduğu gibi yine umulmadık bir sonuca imza attı. Siyah Beyazlılar, bulabileceği en kolay rakiplerden biri olan Malmö’ye kendi sahasındaki ilk maçta 1-0 yenilerek turu geçmeyi çok zora soktu. Malmö önünde 71 dakika tek kale oynayan Siyah Beyazlılar, Ali Tandoğan, İbrahim Üzülmez, Kleberson ve Ahmet Dursun’la yakaladığı 6 net pozisyondan yararlanamadı. Eski Kartal Asper yaptığı kurtarışlarla kalesinde duvar örerken, İsveç ekibi Alevs’le şok bir gol buldu. Cordoba’nın zamanlama hatası yaptığı pozsiyonda çok iyi yükselen Alves, Litmanen ve Andersson’un yokluğunda takımına altın değerinde bir galibiyet kazandırdı. UEFA Kupası ilk turunda toplam 80 takım mücadele etti. Bu takımlar arasında yapılan puan sıralamasında Beşikta, 37.872 puanla 13. sırada yer alırken rakibi Malmö 75. durumdaydı ve puanı ise sadece 5.076’ydı. Beşiktaş’ın Malmö karşısında aldığı 1-0 yenilgi ‘şok’ olarak nitelendirildi. Siyah Beyazlı takım Malmö karşısında 15 sene öncesinin rövanşını da alamadı.

ÇALIMBAY: “UMUDUMUZ VAR”

Tur için iddialı konuşan tecrübeli teknik adam, gol için her yolu denediklerini belirtti ve “Ancak son vuruşlarda başarılı olamadık. Her şey bitmedi. İkinci maçtan umutluyum.”şeklinde konuştu. (Muzaffer Topal)

SAYFA 6 SAYI: 108 (2005-19) 21 EYLÜL 2005

Oscar Cordoba göze battı!..

Çaykur Rizespor maçının yıldızı yok ama spor yazarları yine de “Kötünün en iyisi” diyerek, Cordoba’yı verdikleri oylarla göze batan futbolcu olarak seçti

Beşiktaş Gazetesi Yılın Sporcusu Kupası için sonuçlar gelmeye başladı. Her hafta spor yazarları tarafından verilen oylar neticeyi belirliyor. Bu hafta Çaykur Rizesporla oynanan maçta göze batan futbolcu Cordoba oldu. İki spor yazarı ise “İyi futbolcu yoktu” dedi. Cordoba’nın seçilmesi ise, bir gol yemesine rağmen üç mutlak gol kurtarması oldu. Oy birliği ile bir futbolcu bugüne kadar seçilmedi. 4. haftanın sonunda ise, yeni transfer Brezilyalı Kleberson öne geçti. İki hafta üstüste seçilen Kleberson’u, Okan Buruk ve Koray Avcı takip ediyor. Bu arada Ailton, Ahmed Hassan ve Cordoba’ya da oy çıktı. Son oylamada ise, Cordoba seçilince, yarış kıran kırana gitmeye başladı. Spor yazarları ligin ilk yarısında yarıştan kopma olacağını söylese de, kupaya yakın isim henüz net olarak belirlenecek gibi değil. Ancak her maçta profesyonel ve etkili bir bizimde oyunlarını ortaya koyan Koray Avcı ve Kleberson’a haftanın futbolcuları olmasalar dahi, daha çok oy çıkıyor. Bu nedenle yarışın son ana kadar devam edeceği sanılıyor. Son haftalarda ise, kopmaların daha çok yaşanacağı belirtiliyor.

BİRİNCİ HAFTANIN YILDIZI KORAY

Beşiktaş birinci haftada Kayseri Erciyessporla karşılaştı. 1-1 berabere biten maçta golü son dakikalarda Sergen atmıştı. Bu maçın yıldızı spor otoriteleri tarafından Koray Avcı seçildi. Sergen Yalçın ise, yazarlardan 2 oy aldı.

İKİNCİ HAFTANIN YILDIZI OKAN

Okan Buruk adeta ikinci baharını yaşıyor. Sahada basmadık yer bırakmayan Okan Buruk, ikinci haftada ve BJK’nın kendi evinde oynadığı Denizlispor maçında spor otoritelerince haftanın futbolcusu olarak seçildi.

ÜÇÜNCÜ HAFTANIN YILDIZI KLEBERSON

Yılın futbolcusu yarışması son sürat devam ediyor. Kleberson üçüncü haftanın en çok oyunu alarak, haftanın futbolcusu oldu. Spor yazarlarından 6 kişi “Kleberson” derken, 1 kişi “Cordoba”, bir kişide “Okan Buruk” dedi.

DÖRDÜNCÜ HAFTANIN YILDIZI KLEBERSON

Beşiktaş Diyarbakırspor maçında spor yazarları birçok futbolcuya oy verdi. Ahmed Hassan, Koray Avcı ve Kleberson çok çekişti. Ancak sonuçta Brezilyalı sambacı Kleberson maçın yıldızı olmayı 2.kez başardı.

GÜVEN TANER

KORAY

Beşiktaş’ta bana göre haftanın futbolcusu Koray. Cordoba kurtarışları ile iyi iş yaparken, Kleberson da verimini kaybetmeyen futbolcu oldu. Koray seyircinin olumsuz baskısı altında dahi güzel işler yaptı. Savunmadan hücuma katıldı.

KAZIM KANAT

HEPSİ KÖTÜYDÜ

Sahada herkes kötüydü. Göze batan bir futbolcu yoktu. Cordoba yediği golde hatalı idi. Kötünün iyisi bile söyleyemiyorum. Hepsi çok kötü oynadı. Bu sebeple haftanın futbolcusunu belirleyemedim.

SANLI SARIALİOĞLU

CORDOBA

Cordoba haftanın futbolcusu oldu. kalesinde iyi oynayan Cordoba üç net gol pozisyonunu kurtardı. Yediği golde hatası yoktu. Golde bana göre hata defansta idi. Cordoba kaleciliği ile haftanın Beşiktaşlı futbolcusu.

GÜLENGÜL ALTINSAY

CORDOBA

Beşiktaş’ın en iyi oyuncusu Cordoba idi. Karşısında çok baskılı bir rakip olmasına rağmen son dakikaya kadar Beşiktaş’ın ümidini korudu. Maçta çok iyi kurtarışlar yaptı. Cordoba’nın yanı sıra İbrahim ve Kleberson maçta iyi oynayan oyunculardı.

VEDAT OKYAR

BÖYLE BİRİ YOK

Maçın gidişatı Beşiktaş adına hiç hoş değildi. Beşiktaş’ı çok zor maçlar bekliyor. Çaykur Rizespor maçının kocaman dakikalarına bakıyorum, bir tane iyi oynayan Beşiktaşlı oyunu seçeyim diye kıvranıyorum. Böyle bir adam yok!

TURGAY DEMİR

CORDOBA

İki ciddi hatasına rağmen, kurtardığı gol pozisyonları çok olduğu için kötüler içinde en iyisiydi Cordoba. Yapması gereken zaten Beşiktaş kalesini golden korumak. Cordoba Rize’de bunu başarıyla yaparak farkı önledi.

ZAFER ARAPKİRLİ

KLEBERSON

Maçta öne çıkan bir isim yoktu ama Kleberson görevini yapan futbolcular arasında idi. aslında maçta esas görevini yapması gereken Beşiktaş’ın golcüleri idi. Golcüler bu görevi ne yazık ki bu maçta da yerine getiremedi. Taraftarı üzdü.

METİN ÇAKMAK

CORDOBA

Cordoba gereken her şeyi yaptı. Kalede farkı önledi ve giderek yükselen bir grafikle oynuyor. Maçın başında bir gol yedi ama her şeye rağmen görevini yaptı. Bu görevini yapan futbolcuyu haftanın futbolcusu seçiyorum.

ADNAN AYBABA

CORDOBA

Cordoba maçın başında bir gol yedi ama sonrasında farka gidilebilecek bir maçı da önledi. Hafta arası performansı çok iyiydi. Cordoba bu hafta takımı kurtaran oyunu ile Beşiktaş’ın en iyi futbolcusu oldu.

BASRİ BAYKOÇ

CORDOBA

Maçta çok iyi oyuncu yoktu ama öne çıkanlar Cordoba ile Koray oldu. Cordoba yaptığı kurtarışlarla takımının daha fazla gol yemesini engelledi. Cordoba bu maçta kendisine verilen güvenin

boşa olmadığını gösterdi.

2005-2006 LİG FİKSTÜRÜ

1. Hafta: 5-6-7 Ağustos

Diyarbakırspor – Çaykur Rizespor

Denizlispor – Ankaraspor

Kayseri Erciyesspor – Beşiktaş

Gençlerbirliği – Fenerbahçe

Trabzonspor – Kayserispor

Galatasaray – Konyaspor

Vestel Manisaspor – Ankaragücü

Sivasspor – Malatyaspor

Samsunspor – Gaziantepspor

2. Hafta: 12-13-14 Ağustos

Ankaraspor – Gençlerbirliği

Malatyaspor – V.Manisaspor

Ankaragücü – Galatasaray

Konyaspor – Trabzonspor

Beşiktaş – Denizlispor

Fenerbahçe – Diyarbakırspor

Çaykur Rizespor – Samsunspor

Kayserispor – K. Erciyesspor

Gaziantepspor – Sivasspor

3. Hafta: 19-20-21 Ağustos

Samsunspor – Sivasspor

Gençlerbirliği – Beşiktaş

Trabzonspor – Ankaragücü

Diyarbakırspor – Ankaraspor

Denizlispor – Kayserispor

Kayseri Erciyespor – Konyaspor

V.Manisaspor – Gaziantepspor

Çaykur Rizespor – Fenerbahçe

Galatasaray – Malatyaspor

4. Hafta: 26-27-28 Ağustos

Konyaspor – Denizlispor

Beşiktaş – Diyarbakırspor

Sivasspor – Vestel Manisaspor

Ankaragücü – K.Erciyesspor

Kayserispor – Gençlerbirliği

Ankaraspor – Çaykur Rizespor

Fenerbahçe – Samsunspor

Malatyaspor – Trabzonspor

Gaziantepspor – Galatasaray

5. Hafta: 9-10-11 Eylül

Diyarbakırspor – Kayserispor

Fenerbahçe – Ankaraspor

Çaykur Rizespor – Beşiktaş

Samsunspor – V.Manisaspor

Gençlerbirliği – Konyaspor

Denizlispor – Ankaragücü

Kayseri Erciyesspor – M.Spor

Trabzonspor – Gaziantepspor

Galatasaray – Sivasspor

6. Hafta: 16-17-18 Eylül

Beşiktaş – Fenerbahçe

Ankaraspor – Samsunspor

Gaziantepspor – K.Erciyesspor

Ankaragücü – Gençlerbirliği

Konyaspor – Diyarbakırspor

Kayserispor – Çaykur Rizespor

V.Manisaspor – Galatasaray

Sivasspor – Trabzonspor

Malatyaspor – Denizlispor

7. Hafta: 23-24-25 Eylül

Diyarbakırspor – Ankaragücü

Kayseri Erciyesspor – Sivasspor

Ankaraspor – Beşiktaş

Gençlerbirliği – Malatyaspor

Denizlispor – Gaziantepspor

Trabzonspor – V.Manisaspor

Fenerbahçe – Kayserispor

Çaykur Rizespor – Konyaspor

Samsunspor – Galatasaray

8. Hafta: 30 Eylül-1-2 Ekim

Gaziantepspor – Gençlerbirliği

Konyaspor – Fenerbahçe

Sivasspor – Denizlispor

Ankaragücü – Çaykur Rizespor

Kayserispor – Ankaraspor

Beşiktaş – Samsunspor

Galatasaray – Trabzonspor

V.Manisaspor – K. Erciyesspor

Malatyaspor – Diyarbakırspor

9. Hafta: 14-15-16 Ekim

Denizlispor – V.Manisaspor

Beşiktaş – Kayserispor

Çaykur Rizespor – Malatyaspor

Diyarbakırspor – Gaziantepspor

Gençlerbirliği – Sivasspor

K.Erciyesspor – Galatasaray

Ankaraspor – Konyaspor

Fenerbahçe – Ankaragücü

Samsunspor – Trabzonspor

10. Hafta: 21-22-23 Ekim

Vestel Manisaspor – Gençlerbirliği

Malatyaspor – Fenerbahçe

Gaziantepspor – Ç.Rizespor

Ankaragücü – Ankaraspor

Konyaspor – Beşiktaş

Kayserispor – Samsunspor

Trabzonspor – K.Erciyesspor

Galatasaray – Denizlispor

Sivasspor – Diyarbakırspor

11. Hafta: 28-29-30 Ekim

Beşiktaş – Ankaragücü

Ankaraspor – Malatyaspor

Samsunspor – K.Erciyesspor

Diyarbakırspor – V.Manisaspor

Gençlerbirliği – Galatasaray

Denizlispor – Trabzonspor

Kayserispor – Konyaspor

Fenerbahçe – Gaziantepspor

Çaykur Rizespor – Sivasspor

12. Hafta: 4-5-6 Kasım

Trabzonspor – Gençlerbirliği

Vestel Manisaspor – Ç.Rizespor

Malatyaspor – Beşiktaş

Gaziantepspor – Ankaraspor

Ankaragücü – Kayserispor

Konyaspor – Samsunspor

K.Erciyesspor – Denizlispor

Galatasaray – Diyarbakırspor

Sivasspor – Fenerbahçe

13. Hafta: 18-19-20 Kasım

Diyarbakırspor – Trabzonspor

Ankaraspor – Sivasspor

Fenerbahçe – V.Manisaspor

Gençlerbirliği – K.Erciyespor

Konyaspor – Ankaragücü

Kayserispor – Malatyaspor

Beşiktaş – Gaziantepspor

Çaykur Rizespor – Galatasaray

Samsunspor – Denizlispor

14. Hafta: 25-26-27 Kasım

Denizlispor – Gençlerbirliği

K.Erciyesspor – Diyarbakırspor

Malatyaspor – Konyaspor

Gaziantepspor – Kayserispor

Ankaragücü – Samsunspor

Trabzonspor – Çaykur Rizespor

Galatasaray – Fenerbahçe

V.Manisaspor – Ankaraspor

Sivasspor – Beşiktaş

15. Hafta: 2-3-4 Aralık

Diyarbakırspor – Denizlispor

Kayserispor – Sivasspor

Fenerbahçe – Trabzonspor

Gençlerbirliği – Samsunspor

Konyaspor – Gaziantepspor

Beşiktaş – Vestel Manisaspor

Ankaraspor – Galatasaray

Çaykur Rizespor – K.Erciyespor

Malatyaspor – Ankaragücü

16. Hafta: 9-10-11 Aralık

K.Erciyespor – Fenerbahçe

V.Manisaspor – Kayserispor

Samsunspor – Malatyaspor

Gaziantepspor – Ankaragücü

Gençlerbirliği – Diyarbakırspor

Denizlispor – Çaykur Rizespor

Trabzonspor – Ankaraspor

Galatasaray – Beşiktaş

Sivasspor – Konyaspor

17. Hafta: 16-17-18 Aralık

Diyarbakırspor – Samsunspor

Beşiktaş – Trabzonspor

Ç.Rizespor – Gençlerbirliği

Ankaragücü – Sivasspor

Konyaspor – Vestel Manisaspor

Kayserispor – Galatasaray

Ankaraspor – K.Erciyesspor

Fenerbahçe – Denizlispor

Malatyaspor – Gaziantepspor

SAYFA 7 SAYI: 108 (2005-19) 21 EYLÜL 2005

“Eleştiri olabilir ama hakaret edemezler”

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay zehir zemberek konuştu. Beşiktaş Gazetesi ile yaptığı özel görüşmesinde eleştirilerden olumsuz yönde etkilenmediğini dile getirdi.

Çaykur Rizespor ile yapılan maçta Ailton’un sakatlanarak oyundan alındığını söyleyen Çalımbay, kimi eleştirilerin gerçeği göz ardı ederek ya da bilinmeden yapıldığından yakındı. Çalımbay, spor yazarlarının yorumlarından etkilenmediği işinin bilincinde olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

“Kendi doğrularım ve onlar ile hareket ediyorum. Eleştirilere kulak asarsak o zaman hiçbir şey yapamayız. Mesela, bir tane konu var ise o konuya on tane eleştiren insan çıkıyor. Onu da farklı eleştiride bulanabiliyor. Onları dinlersek bu işi yapamayız.”

Rıza Çalımbay, eleştiri oklarına en çok Ailton konusunda maruz kalıyor. Yorum yapılırken gerçeklerin tamamı bilinmeden yapıldığı için yanlış eleştirilerin olduğunu söylüyor ve şöyle örnekliyor: “Rize maçı oynuyoruz. İkinci yarısında oyundan Ailton’u çıkardık. Bazı kesimler ‘Ailton oyundan çıkar mı?’ dedi. Ailton 10. dakikada adalesinden sakatlandı ama bunu kimse bilmiyor. Bilmeden yorumlar olabiliyor veya antrenmanda adamın performansı iyi oluyor. Neden oynatmıyorsunuz diyor ama bir hafta antrenmanı tam izlemeden söylüyor. Oyuncunun idmanda sorunları da olabiliyor. 90 dakika maçı seyredip maça göre yorum yapıyorlar.” ‘Ailton hazır değil, Youla’dan ümitliyim’ Ailton’un iyi ısınmadığı için sakatlandığı yönündeki eleştirileri de yanıt verdi.

Çalımbay, “Aksine çok iyi ısındı, ama hala hazır değil. Sezon başı idmanları tam yapamadığı için bu tür sakatlıklar yaşaması normal. Allah’tan yırtık yok. Youla ise bu değil. Çok daha iyi olacak, çok daha büyük katkılar sağlayacak. Ondan çok ümitliyim” dedi.

HAKARETE DAVA AÇARIM

Çalımbay, “Benim iyi bir takımım, iyi bir ekibim var. Herkesin kendisine göre görüşü vardır. Futbolu herkes biliyor. Bilmeyen yok gibi. Herkesin eleştirisine saygı gösteriyorum. Ama bu eleştiri kişisel anlamda olursa, insanın kişiliği ile ilgili olursa işler değişir. Buna izin veremem. Kanuni yoldan hakkımızı arayacağız” diye konuştu.

İSTEDİKLERİNİ YAZSINLAR…

Rıza Çalımbay, basında yer alan yazılardan, eleştirilerden rahatsız olmadığını tüm eleştirilere saygı duyduğunu belirtiyor. İstediklerini yazsınlar hiçbir sorun yok diyen Çalımbay kendi bildiği doğrultumuzda gidiyoruz, şeklinde konuşuyor.

Çalımbay performansları ile ilgili şu yorumda bulundu: “Bizim maça çok iyi başlamamız gerekirken, maalesef basit hatalar yapıyoruz. Bunu bir an önce çözmemiz lazım. En büyük sorunumuz o. Sürekli futbolcularla toplantı yapıyoruz. Bunu çözmeye çalışıyoruz”

Rıza Çalımbay basına verdiği tüm açıklamalarında taraftarlar ile futbolcuların uyumunu mükemmel olarak nitelediğini söylüyor.

“Ben taraftardan destek konusunda çok memnunum. Bizimle mükemmel şekilde bütünleştiler. Bu sene taraftar ile futbolcu arasındaki iletişim mükemmel. Ama ufak tefek olaylara taraftarlarımızın izin vermemesi lazım. Kendi aralarında bunları önlemesi lazım”

Çalımbay, istifa ile ilgili sorulara tavrını koydu. Böyle soruları beklemediğini söyleyen teknik direktör şöyle konuştu:

“Biz öyle bir-iki mağlubiyetle görevi bırakacak değiliz. Ne alacağımız birkaç iyi sonuç bizi şampiyon yapar, ne de birkaç kötü sonuç hedeflerden uzaklaştırır. 8-10 puan öndeki Beşiktaş, F.Bahçe’ye şampiyonluğu verdi.. Üç Büyüklerdeki tek Türk antrenör benim. Biz başarılı olup Türk meslektaşların önünü açmak istiyoruz, ama yukarı çıktıkça birileri paçanızdan çekiyor. Bunlara artık alıştık. Biz doğru bildiğimizden şaşmayız”

DİDEM TUTAL

SAYFA 8 SAYI: 108 (2005-19) 21 EYLÜL 2005

Amerikalı Basketçiler Elliott ve Wright imza attı

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı kadrosunu ABD’li Rodney Elliott ve Michael Wright ile güçlendirdi. İmza atan ABD’li oyuncular heyecanlı olduklarını ve Beşiktaş ile başarılara ulaşmak istediklerini söylediler

Akaretler’deki kulüp binasında yapılan imza törenine; Basketbol Komitesi Başkanı ve Basın Sözcüsü Yahya Kemal Gençer ile Basketbol Şube Kaptanı Şenol Demirağ ve Beşiktaş Basketbol takımının Coacu Murat Didin de katıldı.

İspanya’nın Fuenlabrada takımından transfer edilen Rodney Elliott ve Almanya’nın Alba Berlin takımından alınan Michael Wright, kendilerini 1 yıllığına Beşiktaş’a bağlayan sözleşmeye imza attılar.Yahya Kemal Gençer, her iki oyuncunun da Beşiktaş’a büyük fayda sağlayacağını belirterek, “Rodney ve Michael, Coachumuz Murat Didin’in arayarak seçtiği oyunculardı. İnşallah her ikisi de takımımıza yararlı olacak ve hedefe ulaşmada ellerinden gelen gayreti gösterecekler. Beşiktaş ve Türk basketbolunun seviyesinin yükselmesinde de büyük rol oynayacakları kanısındayım” dedi.

HEYECANLIYIM

Rodney Elliott heyecanlı olduğunu vurgulayarak, “Büyük bir heyecanla buraya geldim. Büyük bir takıma geldiğimi biliyorum. İyi bir sezon geçirip, iyi bir başarıya imza atacağız” diye konuştu. Michael Wright ise duygularını şu sözlerle ifade etti: “Buraya geldiğim için heyecanlıyım. Rodney Elliott ve Tyrone Ellis ile yaz liginde birlikte oynadık. Tekrar beraber olduğumuz için mutluyum. Coachumuz Murat Didin’i Almanya’dan tanıyorum, çok iyi bir antrenör ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Beşiktaş gibi gelenekleri olan bir kulübe geldiğim için mutluyum” dedi.

HEDEF BÜYÜK

Beşiktaş Basketbol Şube Kaptanı Şenol Demirağ, hedefin büyük olduğunu belirterek, “Yeni transferlerimiz ile takımımızı oldukça güçlendirdik. Şampiyonluğun önemli adaylarından birisiyiz. 5 numaralı pozisyona yapacağımız yeni bir transferle lige başlayacağız. Bu yeni transferlerimizle birlikte Türkiye ve Avrupa’da çok önemli başarılara imza atacağız” dedi. Beşiktaş Basketbol takımının Coach Murat Didin ise her iki oyuncunun da başarılı olacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Hem Michael hem de Rodney çok kariyerli ve önemli oyuncular. Her ikisi de Avrupa’da önemli işlere imza attılar. Rodney, daha önce oynadığı Fuenlabrada takımının 2-3 sene boyunca, çok önemli bir ekip olmasında büyük katkı sağladı. Michael ise İspanya’da ve Almanya’da çok iyi sezonlar geçirdi. Her ikisi de çok güzel kazanıcı özelliği olan oyuncular. İnanıyorum ki, Beşiktaş’a da Türk basketboluna da artı katkıları olacak. İnşallah Beşiktaş’ın inanarak yürüdüğü şampiyonluk yolunda her ikisinden de çok büyük eforlar, çok büyük gayretler alacağız. Bir yabancı oyuncu daha transfer ederek, ligdeki diğer iddialı takımlarla şampiyonluğu kazanmak için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

CHUCK KORNEGAY‘DE GELDİ

Öte yandan, Rusya’nın Dinamo Moskova Region takımında forma giyen Chuck Kornegay’ı renklerine bağladı. 2004-2005 sezonunda Dinamo Moskova Region takamında başarılı bir performans sergileyen Chuck Kornegay, daha önce İspanya’da Fuenlabrada ve Unicaja ile Avusturya’nın Brisbana ekiplerinde forma giydi. 2.06 boyunda ve 1974 doğumlu Kuzey Caroline doğumlu ABD’li basketbolcu, pivot mevkiinde oynuyor.

ARKADAŞIMIZ MUZAFFER TOPAL’LA SOHBET ETTİLER

Beşiktaş basketbolda bu yılda yine iddialı…Geçen yıl şampiyonluğu kıl payı kaçıran Karakartallar yeni transferlerle göz dolduruyor. Bu transferlerin başında da Amerikalılar geliyor. Amerikalı Elliot ve Wrigth ile arkadaşımız Muzaffer Topal geçen hafta içinde derin bir basket sohbeti yaptı.

SPOR HATTI

Kombine satışlarında rekor

BEŞİKTAŞ Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, bu sezon Beşiktaş’ın tarihinde ilk kez 9500’ün üzerinde kombine sattığını hatırlatarak, “Beşiktaş’ta her şey çok daha güzel olacak. Engellemek isteyenlere hep beraber duvar çekmek zorundayız” dedi. Yetkililer yaptıkları açıklamada bu sayının çoğalması ile birlikte taraftar desteğinin daha fazla hissedileceğini açıkladı.

Milli Oyunculara primleri verildi

BEŞİKTAŞ Yönetimi tarafından Milli Takıma seçilen oyunculara prim verileceği açıklandı. Demirören şöyle konuştu: “Milli Takım’ın Ukrayna maçındaki başarısı hepimizin göğsünü kabarttı. Danimarka ve Ukrayna maçlarında Beşiktaşlı iki oyuncunun attığı goller bizleri çok sevindirdi. Prim vermek istememizin nedeni bu futbolcularımızın bize yaşattıkları gururdur”dedi.

Always First ile Beşiktaş bir marka

BAŞKAN Yıldırım Demirören, Pazarlamadan Sorumlu Yönetici Murat Ürünsak ile birlikte Always First ismiyle çok güzel marka yarattıklarını ve ürünlerin çok kaliteli olduğunu söyledi. Demirören konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Beşiktaş mamullerini günlük yaşamda da Beşiktaş taraftarının kullanmasını istiyoruz. Storelarda eksikleri de en kısa zamanda tamamlanır.”

Demirören: “Didin ile başarılı olacağız”

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören Amatör branşları önemsediklerini ve hedefin şampiyonluklar olduğunu belirtti. Demirören şöyle devam etti: “Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı beni çok heyecanlandırıyor. Yaptığımız transferlerle, Murat Didin ile başarılı olacağız. Kendisi de çok heyecanlı, çok başarılı bir hoca. Biliyorsunuz bizim sloganımız bütün amatör branşlarda şampiyonluktur.”

Bayan atletlerden 9 madalya

Samsun’da yapılan Türkiye Kulüplerarası Genç Bayanlar Atletizm 1. Ligi 2. kademe final yarışlarında bayan atletler 161 puan toplayarak, ligi 3. sırada tamamladı. 10 Eylül’de Samsun’da düzenlenen yarışlarda atletlerden Güllü Gül 1500 metrede 4.37.82 ve 3000 metre kategorisinde de 10.13.11’lik derece ile 1. oldu. Yarışlarda 4 atlet gümüş madalya kazanırken, 3 branşta da bronz madalya aldı.