AKTUEL-Marmara’da Lodos

lodosDevlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, İstanbul’un Anadolu yakası, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile İzmir, Manisa, Aydın, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yağış tahmin ediliyor.

Vatandaşların ve ilgililerin, akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli yağışın neden olabileceği ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Marmara Denizi’nde görülen lodos nedeniyle Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi sahiline demirleyen 11 gemi, hava koşullarının düzelmesiyle Şarköy’den demir aldı.
Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden, ancak saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Şarköy sahillerine demirleyen 11 yabancı bandıralı şilep ve tanker, lodosun etkisini kaybetmesiyle sabah saatlerinde rotalarına göre hareket etti.
Lodos nedeniyle 2 gündür Şarköy, Mürefte ve Hoşköy Balıkçı barınaklarına sığınan tekneler de bugün yeniden denize açıldı.