BEŞİKTAŞ-5’inci Allgaeu-Orient Rallisi

allaeu29 Nisan 2010 tarihinde Almanya’nın Allgeau şehrinden start alan Dünyanın en eğlenceli otomobil yarışı Allgeau-Orient Rallisi’nin İstanbul’daki durağı Beşiktaş Kuruçeşme Arena.
Yarışın İstanbul ayağına ev sahipliği yapan Beşiktaş Belediyesi, yarışçıları Beşiktaş Kuruçeşme Arena’da Beşiktaş Kentlileri ile buluşturuyor. 3 Mayıs Pazartesi günü 18.00 – 23.30 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlikte otomobil sporlarına gönül verenler ve klasik otomobil sevenler klasik yarış arabalarını da yakından görebilecekler.
DJ performans ve sahne showlarının yer alacağı gecede şarkıcı Ege ve Grup Gerçek de sahne alacak.

Etkinlik programı:

3 Mayıs 2010, Pazartesi

14.00 Araç Girişi Başlangıcı
18.00 Etkinlik Show Başlangıcı
Açılış Konuşmaları
DJ Performans
Konserler

4 Mayıs 2010, Salı

13:00 Akaretler Geçişi ve Beşiktaş Çarşı Gezisi

Allgeau-Orient Rallisi hakkında
2006 yılından beri her yıl düzenlenen ralliye, bu yıl ilk defa bir Türk Takımı da katılıyor. Almanya’nın Allgeau şehrinden başlayıp Ürdün’ün başkenti Amman’da sona erecek ralliye, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çeşitli Avrupa ülkelerinden 630 yarışçı, 315 otomobille iştirak ediyor.
Toplam 6600 kilometreden oluşan rallinin parkuru Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye, Suriye ve Ürdün. topraklarından geçiyor.
Yaklaşık 2000 kilometreyle, rallinin en uzun parkurunu oluşturan Türkiye etabı ise şu şehirleri kapsıyor: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis.
Her yıl olduğu gibi, yarıştan çok bir şenlik havasında geçmesi beklenen organizasyon, kültürler arası iletişim ve paylaşımın geliştirilmesini hedefliyor.
Birleşmiş Milletler’in (UN) ve Dünya Gıda Örgütü’nün (WFP) ana sponsorluğunu yaptığı Allgeau-Orient Rallisi, 12 Mayıs 2010 tarihinde Amman’da yapılacak bir dostluk partisiyle sona eriyor ve rallinin birincisine ödül olarak bir deve veriliyor.