SPOR-Derbi medyanın gündeminde

bjkfb3Olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin olay hakemi Hüseyin Göçek’e, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu da sırt çevirdi. Göçek’in, tarihi derbideki kararlarını hatalı bulan Mahmut Özgener ve ekibinin, yaşananlar nedeniyle bir hayli sıkıntılı ve moralsiz olduğu öğrenildi. FIFA kokartlı hakemin yönetimini beğenmeyen federasyon üyelerinin, kendi aralarında yaptıkları değerlendirmede de spor kamuoyunda yer alan eleştirilere hak verdikleri öğrenildi.

Maç tekrar edilmeyecek
FANATİK’e konuşan bir federasyon üyesinin sözleri, yönetim kurulunun Hüseyin Göçek’e sırt çevirdiğini ispatlar nitelikte… Derbideki yönetim nedeniyle çok üzgün olduklarını söyleyen federasyon yöneticisi, “Adama böyle bir maçta şans verdik. Böylesi zor bir derbiyi iyi yönetir diye düşündük ama bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Hüseyin Göçek üstüne üstlük FIFA kokartlı bir hakem. Bu bizi daha da derinden üzüyor. Göçek’in derbide gösterdiği üç kırmızı kart da hatalı” ifadesini kullandı. Federasyon üyesi, derbideki hakem hataları nedeniyle Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun herkesten çok daha üzgün olduğunu sözlerine ekledi. Diğer yandan Bilica’nın penaltı pozisyonunda yaptığı eylem nedeniyle kural hatası olduğu iddialarına da federasyona yakın kaynaklardan yanıt geldi. Maçın kesinlikle tekrarlanmayacağı ve hakem Göçek’in zaten bu eylemi nedeniyle Bilica’yı cezalandırdığı ifade edildi.

Başlama saatleri değişmiyor
Hafta sonundaki maçların başlama saatleriyle ilgili tartışma da son buldu. Federasyonun Kasımpaşa-Fenerbahçe ve Galatasaray-Bursaspor maçlarının başlama saatlerini kesinlikle değiştirmeyeceği, ligin son üç haftasında ise hedefi olan takımların karşılaşmalarını aynı saatte oynatacağı bildirildi.