KÜLTÜR/SANAT-Kemal Özer anıldı

kemalozer2Beşiktaş Belediyesi Ustalara Saygı etkinlikleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kemal Özer anıldı ve bununla ilgili açıklama şöyle: “Aramızdan 30 Haziran 2009 tarihinde ayrılan şair Kemal Özer, “Ustalara Saygı” toplantıları kapsamında 5 Nisan 2010 Pazartesi akşamı Akatlar Kültür Merkezi, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde anıldı.
Şiirlerinin ve çeşitli türlerde kaleme aldığı düzyazılarının yanı sıra dergicilik ve yayıncılık da yaparak kültür hayatımızı zenginleştiren Kemal Özer için hazırlanan “Ustalara Saygı” gecesinde; Özer’in ailesi ve edebiyatçı dostları ustayla ilgili anı, duygu ve düşüncelerini konuklarla paylaştı. Kemal Özer için hazırlanan “Ustalara Saygı” gecesine konuşmacı olarak katılanlar arasında; Adnan Özyalçıner, Doğan Hızlan, Efe Duyan, Gülsüm Cengiz, şairin eşi Gülşah Özer, Hayri Erdoğan, Hüseyin Alemdar, Mustafa Bayram Mısır, Refik Durbaş, Sennur Sezer, Sezai Sarıoğlu ve şairin kızı Simge Özer Pınarbaşı da yer aldı.

Gecede; Kemal Özer’in “Tutsak Kan”, “Yaşadığımız Günlerin Şiirleri”, “Sen de Katılmalısın Yaşamı Savunmaya”, “Onların Sesleriyle Bir Kez Daha”, “Sevdalı Buluşma” ve “Temmuz İçin Yaralı Semah” gibi kitaplarında okurlara sunduğu şiirlerinden seçmeler de yorumlandı. “Ustalara Saygı” toplantısında Kemal Özer şiirlerini Tuna Egemen ve Mazlum Kiper seslendirdi.

Sanatseverlere Kemal Özer’in sesinden kendi şiirlerinin de sunulduğu etkinlikte, şairin hayatından fotoğraflar ve görüntüler de izleyiciler ile paylaşıldı.”