Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarının 80. ustası, halk şiiri geleneğinin süzülmüşlüğünden özgün bir imge dünyası yaratarak çarpıcı şiirlere imza atan Ahmet Arif… Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yöneteceği gece, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde 4 Ocak Pazartesi akşamı saat 20.00’den itibaren takip edildi.
Anadolu insanını, oradan buraya gelen çaresiz insanımızı her hal ve şartta şiirleştiren; acının, çilenin geleneğini, arı duru söylemenin eşsiz geleneğiyle birleştiren Ahmet Arif’in bir kitabı vardı, ama ömrünün elli yılını adamıştı şiire. Hem şiire adamıştı, hem de halkına. “Ben halkımın mazlum ve gariban bir ozanıyım. Böyle olmak da yüce bir onurdur” diyordu “Hasretinden Prangalar Eskittim”in yazarı.
Her yaştan, her kuşaktan okurun şairi Ahmet Arif’in “can garip”, “can suskun”, “can paramparça” şiirlerinden örneklerin okunduğu Ustalara Saygı gecesinde, bestelenen şiirlerinden örnekleri dinlemek de mümkün oldu.
Şairin albümünden fotoğrafların da gösterildiği Ahmet Arif’e saygı gecesinde Adnan Binyazar, Aydın Ilgaz, Hikmet Altınkaynak, İsa Çelik, Osman Şahin, Refik Durbaş anıları ve yorumlarıyla konuşmacı olarak yer aldılar… Levent Tülek ve Tuna Egemen’in Ahmet Arif’in şiirlerini yorumladığı toplantıya, şairin oğlu Filinta Önal da katıldı…