SAYI 140

BJK140Dünya Engeliler Günü coşkuyla kutlandı
Çocuklar gibi mutluydular
Beşiktaş Belediyesi engellileri destek vermeye devam ediyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde onları yalnız bırakmayan Beşiktaş Belediyesi geçtiğimiz hafta içinde bir pazar günü, engelliler için etkinlik düzenledi. Engellilerin katıldığı bowling turnuvası oldukça renkli geçti Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da engellilerle birlikte atışlar yaptığı turnuvada, sohbet, heyecan ve neşe bir aradaydı. Beşiktaş’taki Bowl House Bowling Salonu’nda öğle sonrası başlayan turnuvaya, BJK Engelliler, G.S. Engelliler, Engelli Yıldızlar, Omurilik Felçliler derneği oyuncularından oluşan dörder kişilik takımlar katıldı.
Saray halılarına 150 yıl gecikmeli makyaj!..
BEŞİKTAŞ’IN tarihi yerlerinden biri olan Dolmabahçe Sarayı’nda değişiklik yaşanıyor. Asırlık halıları yeniliyor. Dolmabahçe Sarayı’nın inşa edilmesiyle birlikte özel olarak dokutulan ve bir dönem Atatürk’ün de kullandığı saraydaki halılar, neredeyse iki asır sonra ilk kez saraydan çıkartılarak onarım için Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi’ndeki tamir atölyelerine getirildi. 150 yıldır hiçbir bakım, onarım ve temizlikten geçirilmeyen tarihi halıların tamir ve bakımdan geçirilmesi kararlaştırıldı. Yapılan çalışma sonunda, gelecek kuşaklara daha iyi durumda aktarılmasını sağlamak için tarihi halılar serildiği yerlerden kaldırılıp ilk kez saray dışına çıkartıldı. Halıların, sarayın yapımının tamamlanmasının ardından, Osmanlı Devleti’ne hediye olarak çeşitli ülkelerden geldiği, ayrıca bazı halıların Sultan II. Abdülhamid döneminde halı üretimine başlamış olan Hereke halı fabrikasında saray için özel olarak dokutulduğu öğrenildi. Dünyada toplu olarak halı ve kilim restorasyonunun yapıldığı tek yerin Sultanhanı Beldesi olduğu belirtiliyor. Tamir edilen halıların Dolmabahçe Sarayı’nın kuruluşunun 150. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde 25 Aralık’ta sergileneceği öğrenilirken, halılar arasında Atatürk’ün de kullandığı ipek bir halının yer aldığı ifade edildi.
Gençlik ve Spor Kulübü’nden
anlamlı ziyaret
BEŞİKTAŞ Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübü, Darülacezeyi ziyaret etti. Yaşlılara çiçek ve hediyeler götüren Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübü ayrıca çeşitli yörelerin halk oyunlarından örnekler sergiledi. Hasta yaşlıları unutmayarak odalarında ziyaret eden gençler, yaptıkları bu anlamlı ziyaretle yaşlılara farklı bir gün yaşattı. Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübü’nün ziyaretinden büyük mutluluk duyan yaşlılar, halk oyunlarını beğeniyle izledi. Aldıkları hediyeler sayesinde yüzleri gülen yaşlılar, gençler tarafından hatırlanmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirtti. (DİDEM TUTAL)

Yeni yıldan yeni beklentiler
Herkesin bir isteği var
Yeni bir yıla daha giriyoruz. 2006’yı geride bırakıp, 2007 yılına girerken, biz de gazete olarak Beşiktaşlılar’ın nabzını tutmak istedik. Genel anlamda Türkiye’de, İstanbul’da ve Beşiktaş’ta vatandaşların isteklerinin benzeri olacağından yola çıkarak, kendi ilçemizde başta Köyiçi ve Çarşı olmak üzere, Etiler, Levent, Ortaköy, Kuruçeşme, Gayrettepe, Bebek, Arnavutköy olmak üzere toplam 23 mahallede 15 gün boyunca görüşler aldık. Ancak, mahalle bazında bile istek ve düşüncelerin değiştiğini gördük. Türkiye’de ve İstanbul’da ise bu isteklerin çok daha ileri boyutlara taşınabileceği kanısına vardık.
Ancak birleşilen bir konu vardı. İş hayatında başarı, sağlık ve ülkenin refahı!.. İlgimizi çeken Türkiye üzerine isteklerin çokluğu oldu. Ayrıca seçimlerle ilgili vatandaşlar oldukça önemli görüş bildirdi. Genel anlamda kendi istekleriyle birlikte Türkiye adına isteklerde bu konuşmalar içinde sıkça yer aldı. İşte bu görüşlerden bazıları;
BEKLENTİM EKONOMİK
Öncelikle yeni yıldan beklentim, ekonomik açıdan düzlüğe çıkmamız olacaktır. Avrupa kapıları aşındıracağımıza ülke içinde istihdamı arttırmamız lazım. Suat Yalçın. (Beşiktaş-Çarşı)
MEKANLAR IŞIL IŞIL
Her yer cıvıl cıvıl. Gece olunca daha bir güzel oluyor. Işıl ışıl mekanlara bayılıyorum. Alışveriş yapmasan bile gezip zevk alabilirsin. Tüm mağazalar keşke her gün yılbaşı gibi süslünse. Damla Kavakçı. (Etiler)
KEMERLERİ SIKMAYALIM
İşler durgun, maddi açıdan belimizi doğrultamıyoruz. Yeni yıl için beklentimiz ekonomik önlemlerdir. Ancak seçim yılı olduğundan kemerleri sıkacağız gibi geliyor. Nedim Karlı. (Beşiktaş-Çarşı)
DESTEK OLALIM
Yeni yıldan sağlık diliyorum, gerisi nasıl olsa bir şekilde hallolur. Yıllardır birbirimizle dayanışma içinde yaşadık. Bu yılda pek bir değişiklik olacağını zannetmiyorum. Nurten Erk. (Gayrettepe)
İSTEKLERİM TÜRKİYE İÇİN
Önümüzdeki yıl Türkiye için çok önemli. Önce Cumhurbaşkanlığı seçimi, ardından Başbakanlık ve kabine derken, Türkiye’nin gündemi zorlu bir dönemece giriyor. Ülke genelinde iyi şeyler istiyorum. Şaban Madenci. (Ortaköy)
SAĞLIK VE BAŞARI
Yeni yıldan beklentimiz hep aynı, işlerimizde başarı, sağlık ve mutluluk. Ancak bu yıl önemli olaylar yaşayacağız. Ortam gerilebilir, seçimler dolayısıyla neler yaşayacağız Allah bilir. Önemli bir yıl… K. Erol Tarakoğlu. (Arnavutköy)
BOL BOL ALIŞVERİŞ YAPTIM
Yeni yıl dolayısıyla bol bol alışveriş yaptım. Her günümün mutlu geçmesini diliyorum. Her şeyi kafaya takmamak lazım. İnsanlar kendi mutluluğunu kendi yaratmalı. Alışveriş ve eğlence mekanı Beşiktaş ilçesinde hoşca vakit geçirmemek elde değil. Bu nedenle gençlere tavsiyem eğlensinler, yaşamın tadını çıkartsınlar. Sibel Arna. (Etiler)
DİLEĞİM ÇOCUKLAR İÇİN
En önemli konu çocuklarımızın geleceğidir. Bu nedenle Türkiye’nin 2007 yılında varacağı nokta çok önemli. Her şeyi bir kenara bırakıp, bu konu üzerinde yoğunlaşmalıyız. Makbule Altun. (Levent)
SESİMİZİ ÇIKARTALIM
Toplum olarak ne zaman sesimizi çıkarttık ki, yeni yılda çıkartalım. Bize sunulanlarla yetiniyoruz. Sivil ve değir örgütler başı çekmeli, yeni yılda top yekün tavırlar koymalıyız. Yoksa iki üç sene içinde çok şey değişebilir. Metin Arpacı. (Gayrettepe)
HER AN ÖNEMLİ
Yeni yıldan ne bekliyoruz değil de, konuya başka türlü yaklaşmamız lazım. Örneğin yaşadığımız andan ne bekliyoruz. Mutlu olabiliyorsak, yaşadığımız anı iyi değerlendirebiliyorsak, ne mutlu bize. Yoksa 2007’nin bir özelliliği yok. Kadir Çakır. (Levent)
ÖZEL BİR YIL DEĞİL
Her yıl bir dilek tutarım ama çoğu yerine gelmez. Tabii temenni ve ümitten de vazgeçemiyor insan. Bu nedenle de yeni yılda mutlu olmak istiyorum. Çocuklarımla, ailemle güzel bir yıl geçirmeyi temenni ederim. Benim için yeni yılın bir özelliği yok. Mehmet Ketenci. (Bebek)
İstanbul 2007’de lale bahçesine dönüşecek
İSTANBUL, ‘Lale Evine Dönüyor.” projesi kapsamında geçen yıldan daha görkemli bir şekilde lalelerle süslenecek. 2007 yılında 7,3 milyon lale şehrin dört bir yanına dikiliyor. 1 milyon adet lalenin de 22 farklı yerde kurulan stantlarda İstanbullulara dağıtımı başladı. 8 milyon 300 bin lalenin maliyeti toplam 2,1 milyon YTL olacak.
Olimpiyat oyunlarına hazır mıyız?..
LONDRA’YA 2012 olimpiyatlarını kazandıran kampanyanın sunumu gerçekleştiren WPP Network Danışmanı David Magliano, Türkiye’ye geldi. Magliano, olimpiyat oyunlarının ruhu gereği bütün kıtalarda yapılabileceğini belirterek, “İstanbul’un olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmaması için hiçbir neden yok” diye konuştu.
Taksi ve dolmuş
ücretlerine % 15 zam
TAKSİ ve dolmuş ücretlerine aralık ayının başında yüzde 15 oranında zam yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararı doğrultusunda taksi ve taksi dolmuş ücretlerinin, zamlandığını belirtti. Buna göre, 1,50 YTL olan açılış ücreti 1,73 YTL’ye, 1 YTL olan kilometre başı ücret 1,15 YTL’ye getirildi.

Tiyatrolar buluşması
Tiyatroseverler memnun. 12 Aralık’ta sona eren muhteşem tiyatro eserleri seyirciye doyumsuz anlar yaşattı. Tiyatrolar, Akatlar Kültür Merkezi’nde buluştu. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği ‘Tiyatrolar Buluşması 2006’da bir çok tiyatro topluluğu tek bir çatı altında aynı sahnede bir araya geldi. Dokuz tiyatro topluluğunun katıldığı buluşmada son yıllarda sanatseverlerin beğenisini kazanmış 10 oyun sahnelendi. Beşiktaş Kültür Sanat Platformu’nun ‘Mikadonun Çöpleri’yle başlayan buluşmaya 3 Aralık’ta Sadri Alışık Tiyatrosu ‘Kaç Baba Kaç’, 4 Aralık’ta Dostlar Tiyatrosu ‘İnsanlarım’, 5 Aralık’ta Ali Poyrazoğlu’nun ‘Sağlık Olsun’, 6 Aralık’ta Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun ‘Nathalie’, 7 Aralık’ta Sunay Akın, 8 Aralık’ta Tiyatro Seyirlik’ten ‘Azizname’ adlı oyun, 9 Aralık’ta Aksanat’tan ‘Antiloplar’, 10 Aralık’ta Tiyatro Kedi oyuncuları tarafından ‘Salıncakta İki Kişi’ ve 12 Aralık’ta Beşiktaş Kültür Sanat Platformu ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ oyunuyla katıldı. Tüm oyunlar saat 20.30’da başladı.
Mikado’nun Çöpleri
Melih Cevdet Anday’ın eseri Mikado’nun Çöpleri, kadın ve erkeğin toplum içindeki konumları, birbirleriyle ilgili değerlendirmeleri son derece içten ve çarpıcı bir şekilde veriliyor. 02.12.2006 tarihinde Akatlar Kültür Merkezi’nde göste-rilen oyunun yönetmenliğini Zeliha Berksoy üstlendi. Oyuncuları: Timuçin Esen ve Devin Özgür.
Kaç Baba Kaç
Yıllar sonra üniversitede rektör olma şansını Dr. D. Morgan’ın bir anda karşısına çıkacak oğlu ile ortalığın karıştığı olaylar zinciri işleniyor. Ray Cooney’in yazdığı oyunun yönetmenliğini Çetin Akcan üstlendi. Oyuncuları: Cengiz Küçükayvaz, Melih Ekener, Levent Ünsal, Özlem Savaş, Melda Gür, Ortans Kıvanç, Atilla Pekdemir, Atilla Sarıhan, Cüneyt Sarıhan, Birgül Ulusoy, Gülçin Erdem, Çetin Akcan. Oyun 03.12.2006 tarihinde sahnelendi.
İnsanlarım
Nazım Hikmet’in yapıtlarından uyarlanan, Genco Erkal’ın yönetmenliğini üstlendiği “İnsanlarım” ozanın Bursa cezaevinde geçirdiği yılların öyküsünü anlatıyor. Oyun, 04.12.2006 tarihinde sahnelendi.
Sağlık Olsun
Eric Chappell’in yazdığı Ali Poyrazoğlu’nun yönettiği “Sağlık Olsun”da bir bilgisayarcı, bir hastalık hastası, bir doktor, bir hemşire, bir hasta bakıcı, aynı kadına aşık iki erkek hastane odasında geçen hikayesiyle, dostluk, arkadaşlık ve sevgi üzerine muhteşem bir güldürü. Oyuncular: Ali Poyrazoğlu, Bülent Kayabaş, Özdemir Çiftçioğlu, Eser Ali, Berrak Kuş, Onur Şenay, Murat Ilgar. Oyun 05.12.2006 tarihinde sahnelendi.
Nathalie
Yazan: Philippe Blasband. Yönetmen: Işıl Kasapoğlu. Oyuncular: Zuhal Olcay, Tilbe Saran. Oyun, 06.12.2006 tarihinde sahnelendi.
Sunay Akın Anlatıyor
Hazırlayan ve Sunan: Sunay Akın. Akın, 07.12.2006 sevenleriyle buluştu.
Azizname
Yazan: Aziz Nesin. Yönetmen: Yücel Erten.
Oyuncular: Hüseyin Avni Danyal, Özgür Ozan, Mahir İpek, Erkan Bektaş, İdil Fırat, Levent Becersen, Serhat Nalbantoğlu. Oyun, 08.12.2006 tarihinde sahnelendi.
Antiloplar
Yazan: Henning Mankell. Yönetmen: Işıl Kasapoğlu. Oyuncular: Cüneyt Türel, Lale Mansur, Bekir Aksoy. Oyun, 09.12.2006 sahnelendi.
Salıncakta İki Kişi
Yazan: William Gibson. Yönetmen: Hakan Altıner. Oyuncular: Nurseli İdiz, Can Gürzap. Oyun, 10.12.2006 tarihinde sahnelendi.
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
Yazan: Haldun Taner. Yönetmen: Zeliha Berksoy. Oyuncular: Tolga Gülcüler, Beyti Engin, Selin Zafertepe, Nilay Erdönmez, Bedir Bedir, İpek Gülbir, Erkan Kolçak Köstendil, Ercan Reşat Demir, Tuba Karabey, Berk Yaygın, Sefa Tentoğlu, Gün Koper. Oyun, 12.12.2006 sahnelendi.
ORHAN VELİ’YE SAYGI GECESİ
“Ustalara Saygı” etkinlikleri devam ediyor… Geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşen etkinlikte edebiyat dünyasının önde gelen isimleri ve sanatseverler Orhan Veli Kanık gecesinde bir araya geldi. “Ustalara Saygı” gecelerinin 18’incisi, Orhan Veli Kanık için saat 19.00’da Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleşti. Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yönettiği gece, Orhan Veli’nin kız kardeşi Fürüzan Yolyapan’ın arşivinden, daha önce yayımlanmamış görüntülerle başladı. Mücap Ofluoğlu, Orhan Kahyaoğlu ve Sezai Sarıoğlu, ustanın sanat dünyasındaki yerinden söz etti.

SPOR HABERLERİ

İyi başlamadılar
“İkinci yarıya bakacağız!..”
Kara Kartal’ın ilk yarıda aldığı sonuçlar pek beğenilmedi. Puan durumuna bakıp değerlendirme yapmanın doğru olmadığını savunan Beşiktaş taraftarı Siyah Beyazlı ekibin lider olmasında dahi, iyi oynamasını istediğini söylüyor. Maçlarda heyecan ve hareket beklediklerini belirten Siyah Beyazlılar, bu ruhun Beşiktaşlı futbolculara aşılanması gerektiğinin altını çiziyor. Ancak bu şekilde ligin ikinci yarısında Kartal’ın coşacağını da iddia ediyor. Ligin ilk yarısını geride bıraktığımız şu günlerde taraftar yine Beşiktaş Gazetesi’ni mesaj bombardımanına tuttu. Gerek faks gerekse elektronik posta yoluyla ileti gönderen Beşiktaşlılar; “Taraftar gözüyle” sayfasında yayınlanması üzerine ikinci yarıdan beklentilerini dile getirdiler. İşte bu binlerce mesajdan sizler için seçtiğimiz ilginç olanları.
BEŞİKTAŞ’I ANLAYAMIYORUM
Fenerbahçe’nin 100. Yılında şampiyon olmak istiyorum. Beşiktaş bunu başaracak güçtedir. Futbolcuların iyi niyetli olduğu gözüküyor, ancak sonuca gidemiyorlar. Güçleri mi yetmiyor, oyun sistemimi yanlış anlayamadım. Zeki Bayar.
TAT VERMİYORLAR
İlk yarı ne Beşiktaş tat vermedi. Oynadığı oyundan da pek bir şey anlamadım. Tigana’dan daha çok şeyler bekliyorduk. Bazen “Del Bosque veya Rıza Çalımbay’a mı dayansaydık?” diye düşünmü-yor değilim. Metin Kırımlı.
İNANMAK LAZIM
İkinci yarıdan beklentim büyük. Şampiyon olacağımıza inanıyorum. Ancak bu oyunla bu işler olmaz. Brugge maçında oynadığımız gibi oynarsak ligi lider bitiririz. Ben hiçbir zaman karamsar olmadım. Beşiktaş’a inanıyorum. Çağdaş Serdar.
SEÇİMLERİ BEKLEYELİM
Ligler biter bitmez seçim var. Yönetim ne olacak, futbolcu alınacak mı? Tigana’nın tutumu nasıl olacak? Bu sorular maçlar biter bitmez sorulmaya başlanacak? Bu sorular bir an önce netleşmeli. Kaos olursa ikinci yarıda da hüsran yaşarız. Murat Atacan.
TRANSFER ŞART GÖZÜKÜYOR
Ligin ikinci yarısında başarılı olmak için 3-4 futbolcu daha alınmalı. Gençlerle şampiyon olmak zor. Gençlere prim tanıyalım, ama tecrübeli ve oyunu iyi okuyan futbolcularda lazım. Özellikle Rico’dan yararlanmalıyız. Ali Tekin
FUTBOLCULARI KÜSTÜRMEYİN
Şampiyon olmak istiyorsak, önce birlik olmalıyız. Taraftar bile bölündü. Tüm futbolculardan yararlanmalıyız. Delgado ve Runje’yi küstürmenin kimseye faydası yok. Ayrıca Nobre’nin de eski golcü hüviyetini kazanmasını sağlamalıyız. Bülent Karaköse.
GENÇLERİ KAZANMALIYIZ
Gençleri, bazı spor yazarları tu-kaka yapıyor. İbrahim Akın’ın, Burak’ın üzerine çok gidiliyor. Bakın Serdar nasıl takıma uyum sağladı. Gökhan Zan bile eleştiriliyordu. Adam milli takıma seçildi. Arada, gençlere önem verilsin, ikin- ci yarıya fırtına gibi başla- rız. Sebahat Cevheri.
HOCAYA YOL GÖSTERİN
Ben Tigana üzerinde çalışılmasından yanayım. Hoca daha Türkiye’yi öğrenemedi galiba. Her söze kırılıyor, kızıyor. Futbolculara ve oyuna konsantre olamıyor. Bu işleri ayarlayacak kişiye de görev düşüyor. Başı bozukluk var gibi!.. Çağatay Babür.
ARADA İYİ ÇALIŞSINLAR
Beşiktaş’ta kanatlar çalışmazsa Nobre’de Bobo’da, Gökhan Güleç’te gol atamaz. Kleberson kendini bulamazsa, orta saha istenilen düzeye gelmezse gol atılabilir mi? Delgado hep sakat, Ricardinho ise, daha iyi oynamalı. İyi adam ama çok ta top kaybediyor. Birazda güçsüz. Kamil Diner.

Perde kapandı!..
Ligin ilk yarısı bitti. Beşiktaş son maçını Kayserisporla oynadı. Kara Kartal’ın aldığı sonuçlar ve puan cetvelindeki durumu taraftarı pek memnun etmedi. İkinci yarıda Siyah Beyazlı ekibin daha iyi sonuçlar alabileceğini camiaca bekleniyor.
BEŞİKTAŞ: 2
C.BRUGGE: 1
BEŞİKTAŞ, UEFA Kupası B Grubu 4. haftasında Belçika’nın Club Brugge ekibini 32. dakikada İbrahim Akın ve 69. dakikada Ricardinho’nun penaltıdan atığı gollerle 2-1 mağlup etti. BJK İnönü Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Macar hakem Szolt Szabo yönetti. İbrahim Akın, 82. dakikada ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. 83. dakikada ise Nobre’nin yerine Mustafa Doğan oyuna girdi. Siyah Beyazlı ekip baştan sona üstün oynadı. Runje penaltı yaptırmasına rağmen daha sonra harıka kurtarışlarla kendini af ettirdi. Beşiktaş Belçikalı rakibini 2-1 yenerken taraftar 90 dakika boyunca destek verdi.
ANKARASPOR: 0 – BEŞİKTAŞ: 0
TURKCELL Süper Ligi’nin 16. haftasında Ankaraspor ile deplasmanında Beşiktaş 0-0 berabere kaldı. Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanan karşılaşmada Cem Deda düdük çaldı. Mücadelenin ilk 45 dakikasının büyük bir bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Her iki takım da rakip ceza sahasına girmekte sıkıntı yaşadı. Takımı, ilk yarının son 10 dakikasında rakip kalede etkili olmasına karşın golle buluşamayınca ilk yarı 0-0 tamamlandı. İkinci yarıda da iki takım mutlak gollük pozisyondan yararlanamayaca maç berabere bitti.
Takviye istiyor
TİGANA ligin ilk yarısında oldukça sinirli gözüktü. Kendini eleştirenlere karşı sert tavırlar takındı. Basında çıkan haberler üzerine avukatını çağırıp medyanın karşısına çıktı. “Eleştirin ama kesinlikle hakaret etmeyin” dedi. Fransız teknik adam, son yaptığı basın toplantısında ise, yönetimle arasında bir soğukluk olmadığını söyledi. Ara transferde ise, yabancı ve yerli oyuncular istediğine dair yönetimle görüştüğü iddia edildi. Tigana genç bir takım oluşturduklarını, Beşiktaş’ın ikinci yarıda daha iyi olacağını belirtti.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusu’nu (2)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sayıda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu. İşin ilginç yanı kötü bir sezon geçiren Beşiktaş’ın 5 maçında spor yazarları göze batan oyuncu seçmedi. Spor Yazarlarının oylarıyla seçilen Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi yine dev bir kupa verecek. Bu kupa sezon sonunda sahibini bulacak. Yıl boyunca her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. Ayrıca spor yazarların verdiği oylar ve seçilen futbolcuların bilgileri Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almaktadır. Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
Spor yazarları yeni sezonda yine geçtiğimiz haftalardan itibaren oylarını vermeye başladı. Gerek yazılarıyla gerek direk olarak görüşülerek tespit edilen oylama sonucu ilk göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, Gaziantep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizlispor maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konyaspor maçında Burak seçildi. Trabzonspor maçında ise “Maçın yıldızı yok” dediler. Galatasaray maçında yine isim çıkmadı, Ankaragücü maçında ise en çok oyu Ali Tandoğan aldı. 8. hafta K. Erciyes-Beşiktaş maçın yıldızı Gökhan Zan seçildi. Beşiktaş-G.Birliği maçında yorumculardan Gökhan Zan tam puan aldı. Rizespor maçında ise ağırlık olarak yok çıktı. İki yorumcu “Kaleji Runje” dedi. Sakaryaspor karşılaşmasında maçın yıldızı seçilemedi, Antalyaspor maçında ise 3 gol atan Bobo maçın yıldızıydı.
Beşiktaş-Sivasspor maçında hiçbir futbolcuya spor yazarlarından oy çıkmadı. Fenerbahçe derbisinde ise defans ağırlıklı olarak yazarlar Koray Avcı’ya dikkat çekti.
Beşiktaş-Bursaspor maçında yorumcuların oyları Ricardinho üzerinde birleşti. Ankaraspor-Beşiktaş maçında ise otoritelerin görüşleri yıldız oyuncunun olmadığına ilişkindi.
Krosta büyük başarı
KROS ligi ikinci kademesinde yarışacaklar. Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi Eleme Kademesi yarışları Mersin’de yapıldı. Bu yıl kurulan ve ilk koşusunu yapan Yıldız Erkek Takımı ile Büyük ve Genç Bayanlar 2. kademe yarışlarına katılma hakkı kazandılar. Hafta sonu Mersin Kros Parkuru’nda koşulan Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi Eleme Kademesinde, Hülya Ongun, Dilek Çimenkaya, Esra Güllü ve Miray Gür’den oluşan Genç Bayan Takımı 8 puan toplayarak takım halinde birinci, Arzu Berk, Nuriye Gürbüz, Gülen Avşar, Beyhan Dönmez’in mücadele ettiği Büyük Bayan Takımı ise 81 puanla yedinci oldu. Bu yıl ilk kez kurulan, Hakan Duvar, Sinan Gökbel, Halil Duvar, Emrah Yılmaz, Yasin Yalçınkaya, Ümit Gencer’den oluşan Yıldız Erkek Takımı ise, 89 puan toplayarak kategorilerini 2. sırada tamamladı. Takımlar 07 Ocak 2007 tarihinde Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye Kros Ligi 2. Kademe yarışlarına katılmaya hak kazandı. (DİDEM TUTAL)

“Türkiye’de çok mutluyum”
Ricardinho, basın mensuplarının sorularını düzenlediği basın toplantısında yanıtladı. Ricardinho, Beşiktaş’ta çok mutlu olduğunu ve Fenerbahçeli Alex ile kıyaslanmasının yanlış olduğunu söyledi.
Ricardinho, ligin daha bitmesine çok uzun bir süre olduğunu belirterek, ”İnanıyorum ki son dönemlerde yakaladığımız çıkışı, ikinci yarıda da skorlara da yansıtıp, ligi lider tamamlayacağız” dedi. Ricardinho, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, son maçlarda oyun olarak gelişme içinde bulunduklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Bu yıl kurulmuş bir takımız. Yeni takımların belli bir zamana ihtiyacı vardır. Bizim bu zamanın önünde olduğumuza inanıyorum. İnanıyorum ki yakaladığımız çıkışı ikinci yarıda da sürdürüp, ligi lider tamamlayacağız.” Ricardinho, İstanbul ve Türkiye’yi nasıl bulduğu sorulması üzerine, ”Bundan iyi olamazdı. Burada çok güzel bir kulüpte çalışıyorum. Türk insanı çok sıcakkanlı. Taraftarımız her zaman yanımda. Burada çok mutluyum” diye cevap verdi.
”Benim yedek kulübesinde kalmam hocamızın kararıydı. Ben de buna saygı gösterdim. Liderlik konusuna gelince, bu kendiliğinden oluşan doğal bir şey. Ben her zaman takım için her şeyimi vermeye çalışıyorum. Performans olarak her zaman yüzde yüzümü vermek için çabalıyorum. Her gün düzenli olarak işimi yapıp, maçta da yüzde yüz performansımı ortaya koymaya çalışıyorum. Ben bugüne kadar çalıştığım bütün teknik direktörlere saygı gösterdim. Burada da öyle. Çalıştığım kurumların başındaki insanlara saygı göstermem lazım. Bu hocamızın seçimiydi ve herkesin saygı göstermesi lazım. Önemli olan kimin oynadığı değil, takıma nasıl katkıda bulunduğudur.”
Alex ile ilgili bir soruya, ”Bizim aramızda rekabet yok. Bu rekabeti yapmaya çalışan gazeteciler var. Ama onlara da saygı duyuyorum. Çünkü işleri bu. Alex çok iyi bir futbolcu, hatta sıradışı bir futbolcu. Kariyerinde büyük başarılar var” diye yanıt verdi. Devre arasında takıma transfer yapılabileceğinin ifade edilip, ”Nasıl bir oyuncu isterdin?” diye sorulması üzerine oyuncu, ”Ben bir oyuncu olarak oyuncu alımında fikir sahibi olamam. Bunun kararını teknik ekip ve yöneticiler verir” dedi. Kendisine takılan ”Rico Paşa” lakabıyla ilgili olarak da, ”Paşanın anlamını biliyorum. Böyle bir lakap taktığınız için teşekkür ederim. Bu lakap kendimi özel hissetmemi sağlıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.
‘Şansızlıktan kurtulamadım’
Delgado eleştirilere son noktayı koymak için Ricardinho gibi basının karşısına geçti. Kulüp Doktoru Ayhan Optur ve Delgado, birlikte soruları yanıtladı. Delgado’nun sağlık problemleri ile ilgili konuşan Kulüp Doktoru Ayhan Optur, Arjantinli futbolcunun karın kaslarında problem olduğunu belirterek, “Bu sorunlar Dinamo Bükreş maçı ile birlikte başladı. Delgado, bunun üzerine 3 maç daha oynadı. Oynamadığı maçlar ise bizim medikal kararımız” şeklinde konuştu.
Optur, Delgado’nun oynamama kararını kendilerinin verdiğini belirterek, “Delgado’nun sakatlığı çok ciddi değil. Karın kaslarında ağrı ve ödem var. Deformasyonun gerilemesi için dinlendirilmesi gerekiyor. Basında deplasmana gitmek istemiyor gibi haberler çıktı. Bazen oyuncunun isteğine göre durumlar vardır. Delgado’da fedakarlık yaptı ve oynamak istediği için 3 maç ağrılarla oynadı. Oynamadığı maçlar bizim medikal kararımızdır. Şu anda dinlendirilmesi ve tedavisinin yapılması gerekiyor. Kalan maçlarda oynamayacak. İkinci yarıya kadar kendisini hazır hale getireceğiz” dedi.
Delgado, “Birçok sakatlık geçirdim. Yüzde yüz verim sağlayamadım bunu herkes biliyor. Çok sakatlanan bir futbolcu değilim. 2003’te Basel’e gittiğimde sağ dizimdeki problemden dolayı ilk üç ay oynayamadım. Bugüne kadar da hiç sakatlanmadım. Yaşım daha genç. Ülkemden uzaktayım ve oynamak istiyorum. Sevindiğim nokta burada bu durumdayken bana herkes destek oluyor. Bu da benim daha çabuk iyileşmemi sağlıyor.” Öte yandan şampiyonluk yarışını bırakmadıklarını belirterek, “Türkiye’de sert ve agresif futbol oynanıyor. Lider ile aramızdaki puan farkı kapatılamayacak kadar fazla değil. Şampiyonluk yarışını bırakmadık” diye konuştu.