KENT: “Depremin yaralarını saralım”

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal
“Depremin yaralarını saralım”
Van’da meydana gelen depremde yüzlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi. Çok sayıda yaralının da bulunduğunu Van depremi tüm Türkiye’de büyük üzüntü yarattı. Van’ın Tabanlı Köyü merkezli 7.2 büyüklüğündeki depremde gelen bilgiler ışığında, çoğu binaların yıkıldığı ve birçok binanın hasar gördüğü, yüzü aşkın yaşamını yitiren vatandaşlarımızın olduğu, ayrıca çok sayıda yaralı vatandaşımızın bulunduğu öğrenildi.

Van’da gerçekleşen deprem sonrasında Beşiktaş Belediyesi acilen toplandı, depremzedeler için adeta seferber oldu. Tüm iletişim kanallarını Van’daki afetzedeler için açık tutan Beşiktaş Belediyesi yardımlar için de bir organizasyon belirledi. Deprem, Bölge iller ve Irak’ın kuzeyindeki Duhok ve çevre yerleşim birimlerinde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, bu depremin ardından bölgede büyüklükleri 2.9 ile 5.5 arasında değişen artçı sarsıntılar meydana geldiğini bildirdi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada, Van ve ilçelerinde çok kuvvetli hissedilen depremin ilk belirlemelere göre hasar ve can kaybı meydana getirdiği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın, Van’daki depreme acil müdahale için 3 nakliye uçağını Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) emrine tahsis ettiği bildirildi. Kısa süre içerisinde Beşiktaş Belediyesi Van’a yardım elini uzattı. Depremin hemen ertesinde gerçekleşen organizasyonlar hakkında ve yardımların devamlılığı için Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal şu açıklamalarda bulundu:
“BEŞİKTAŞLI DUYARLIDIR”
“Deprem bölgesine gidecek olan tüm yardımları afet bölgesine ulaştırıyoruz. Van’ın Erciş ilçesi ve çevresinde hissedilen 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Bu büyük afet sonrasında tüm Beşiktaş kentlilerini, yaşamlarını büyük zorluklar içinde ve kış şartlarında devam ettirmeye çalışan bölgedeki yurttaşlarımızla dayanışmaya davet ediyoruz. Bölgedekilerin ihtiyaç duyabileceği temel malzemeleri Beşiktaş Belediyesi’nin Levent’teki hizmet binasında topluyoruz. Bölgede öncelikli olarak battaniye, kışlık giysi, kadın pedi, çocuk bezi ve temel besin maddelerine ihtiyaç duyuluyor. Tüm Beşiktaş kentlilerinden yardım bekliyoruz. Yardımlar için ve organizasyonla ilgili diğer ayrıntılar için de Beşiktaş Belediyesi İletişim Merkezi 0212 444 44 55 no’lu telefonu arayabilirsiniz.
Yapılan duyurulardan sonra duyarlı Beşiktaşlılar anında yardımlarını Beşiktaş Belediyesi’nin alt katında oluşturulan merkeze getirmeye başladı. Bu arada belediye de yardım göndermek isteyenlere ulaştı. Merkezde toplanan yardımlar ayrıştırılarak, paketlendi ve tırlara yüklendi.
“ACIYI PAYLAŞIYORUZ”
Van’daki deprem felaketinin ardından hızla sürdürülen kampanya hakkında ayrıntıları dile getiren Başkan Ünal konu hakkında şunları söyledi:
“Türk Ulusu’nun üzüntüsünü yürekten paylaşıyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Dünden bugüne organize olduk. Belediyelerin yardım konvoyları Van’a ulaşıyor. Ne gerektiğine dair çalışmalarımızı yaptık ve duyurduk. Orada bir merkez oluşturacağız 52 hafta boyunca… Çırağan ve Levent’teki merkez binalarımızda yardımlarını alıyoruz vatandaşlarımızın… Beşiktaş Sanat Merkezi’mizi açtık bir depo haline getirdik. İlgi oldukça büyük. Vatandaşlarımız yardım yapma noktasında sıradalar. Toplanan tüm ürünler gönderilmeye başlandı. TIR’larla ilk günden bu yana devam eden yardım akışı Van’a ulaşıyor.”
“İNSAN ODAKLI BELEDİYE”
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, tüm ekiplerin 24 saat aralıksız çalıştığını belirterek, “Beşiktaş Belediyesi’nin Dost Eller Platformu var… Bu platformun küçük araçları ile vatandaşlarımızın yardımlarını elden alabiliriz. Beşiktaş Belediyesi ile irtibat kurmaları yeterlidir. Biz insana odaklı belediyecilik yapıyoruz. Ben Van’a dört kez gittim. Van’ı iyi bilirim, insanlarını iyi bilirim, hepsine baş sağlığı diliyorum. SODEM kanalı ile yaptığımız çalışmalar var, arama ekiplerimiz de orada. Öğrencilerimizi burada barındırma adına çalışmalar sürecek. 52 hafta içerisinde orada bir köy kuracağız. Beşiktaş’ta üniversitelerimizle görüşüyoruz. Onlardan da bu konularda yararlanıyoruz” dedi.
Beşiktaşlılara teşekkür
Beşiktaş Belediyesi’nin Van’daki deprem nedeniyle başlatmış olduğu kampanyaya Beşiktaşlılar yardım yağdırdı. Beşiktaş Belediyesi’nin giriş katında oluşturulan Yardım Toplama Merkezi’ne depremin olduğu ilk günden bugüne kadar sürekli yardım geliyor. Beşiktaş Belediyesi Van’a yapılacak yardımların daha da artması için tüm iletişim imkanlarını kullanarak vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor. Özellikle Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ulusal ve yerel radyo, televizyon ve gazetelere bu konu hakkında bilgi veriyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Van’da ihtiyaç sahibi birçok insanın olduğunu vurgulayarak soğuk kış günlerinde bu yardımların daha da önem kazandığının altını çiziyor. Sadece yiyecek yardımı değil, barınma ve soğuk kış günlerinden korunacak türden giysilerin de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğini söylüyor. Van’daki öğrenciler için, Beşiktaş’taki üniversiteler ile de görüştüğünü belirten Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal konu hakkında; “Bir yandan toplanan yardımları tırlarla Van’a yolluyoruz, diğer yandan okuma, barınma gibi bize bildirilen ihtiyaçların karşılanması için adeta seferber olduk” şeklinde konuştu.
BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL’DAN
BEŞİKTAŞLILARA TEŞEKKÜR
Başkan Ünal, Beşiktaş Kentlisi’ne de teşekkür ederek, “İlk günden bu yana adeta belediyeye çıkartma yaptılar, bizim görevlilerimizle birlikte aralıksız çalışıyorlar. Bu manzarayı görünce duygulanmamak elde değil” dedi. (30/10/2011)