SAYI 247

En büyük sorun ‘İşsizlik’

Beşiktaş Kentlisi, seçim sonrasında görüşlerini Radyo Beşiktaş’a aktardı. Yeni hükümetten neler beklediklerini, Meclis’in çalışmalarını takip edip etmediklerini, isteklerini dile getirdi. Beşiktaş’ın 23 mahallesinde yapılan söyleşilerde Beşiktaş Kentlisi uzlaşmacı bir yaklaşımın olması gerektiğini savunurken gergin ortamı istemediğini de dile getirdi. Öte yandan yeni hükümetten beklentiler arasından öncelikli sırada işsizlik yer alıyor ve çözülmesi istenen konu başlıkları arasında emekli maaşlarının iyileştirilmesi isteği ve kürt sorunu çözülmesi talebi geliyor.
ORTAM GERİLMEMELİ: “Öncelikle kurulan yeni hükümetin ülkeye hayırlı olmasını diliyorum. Toplumun kararına saygı duymak gerekir. Yeni hükümet toplumu kucaklamalı. Vatandaş olarak öncelikli isteğim ekonomik sorunların çözüme kavuşturulmasıdır. Meclis’te yaşanan sıkıntının nedenini tam olarak anlamış değilim.” Mehmet bey.
İKİ FARKLI GÜNDEM VAR: “Yeni hükümetten beklentim vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermesidir. Yemin krizi gösteriyor ki siyasi parti liderleri ile vatandaşın gündemi başka. Biz onları çözüm için Meclis’e yolladık. Çözüm sağlanmazsa vatandaş sandıkta yine cezayı keser.” İrfan Erkesim.
UZLAŞMA SAĞLANMALI: “Yeni hükümetin başarılı olmasını dilerim. Bir araya gelerek Meclis’in çalışması gerekir. Meclis’teki en ufak bir huzursuzluk topluma yansır. Yaşanan krizin uzlaşma ile çözülmesi gerekir kanısındayım.” Mevlüt bey.
ÇÖZÜM YOLU MECLİS: “Her yurttaş gibi bende isterim ki ülkemin sorunları çözülsün. İşsizlik, deprem olgusu, trafik ve ülkenin özgürlükler konusundaki sıkıntıları çözülmeli. Meclis’te yaşanan sıkıntılara gelince herkesin görüşü alınarak çözülmesi gerektiği kanısındayım. Ne olursa olsun yine çözüm yolu Meclis’ten geçer.” Cahit Yapıcı.
DOĞRU BİR SÖYLEM DEĞİL: “Özellikle İstanbul’un trafiği büyük çile, bu çilenin bitmesi gerekir. Bununla birlikte Türkiye’nin önünde deprem gerçeği duruyor. Meclis’te yaşanan sıkıntı yine Meclis’te çözülür. Ben CHP’nin ‘Biz arkadaşımızı satmayız’ söylemini olumlu bulmuyorum.” Selma Yapıcı.
ÖNCELİK EKONOMİK SORUNLAR OLMALI: “Öncelik işsizliğin ve ekonominin rahata kavuşması yerel yönetimlerin daha da güçlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Meclis’te bir kriz yaşandı bu kriz yine mecliste çözülür düşüncesindeyim.” Salih Kılıç.
BİRLİK VE BERABERLİK SAĞLANMALI: “Yeni hükümet istikrarı sürdürmeli. Meclis’te yaşanan sorunlar birlik beraberlik içerisinde çözüme kavuşturulmalı.” Metin Altun.
YEMİN PAZARLIĞI ÜLKEDE SIKINTI YARATIR: “İstikrar sürmeli, üretim desteklenmeli sağlık ve eğitimde en ileri derecede olmalıyız. Krizler birlik ve beraberlik içinde aşılır. Yemin etmemek hoş bir şey değil. Ülkeyi daha iyi yerlere götürmek varken pazarlık etmek ülkede sıkıntı doğurur.” Veysel Vurgun.
KENDİ TAKDİRLERİDİR: “Siyasi tartışmalar bitsin ki ülke huzura kavuşsun. Sorun mecliste ise yine çözümü Mecliste’dir. CHP’nin yemin tepkisi kendi takdiridir saygı duymak gerekir.” Aykut Altınyay.
YOLA DEVAM: “Yola devam diyorum ve beklentim yok çünkü herşey daha iyi olacak. Çıkarılan kriz ülke için bir hatadır.” Sami Mert.
HERŞEY YAVAŞ YAVAŞ ÇÖZÜLMELİ: “Meclis’te uyum sağlanıp Türkiye Cumhuriyeti idare edilmeli. Meclis’i boykot yapmakla bu iş yürümez mücadele verilmeli. Soruları beyin gücü az olan insan çözemez. Türkiye’de bir şey yerine oturmadı sorunlar yavaş yavaş çözülecek.” İbrahim Nebioğlu
Açıkhavada konser keyfi
Yaz akşamlarını neşelendiren park buluşmalarında söyleşiler, konserler, dinletiler, ve şovlar tüm hızıyla devam ediyor. Abbasağa Parkı’nda yine sevilen isim Birsen Tezer ve Hüsnü Arkan konserleriyle Beşiktaşlıların karşısındaydı. Beşiktaş Kentlisi neredeyse iki saati aşkın süre boyunca müzik ziyafeti yaşadı. Abbasağa Parkı’nda konsere ilgi oldukça büyüktü. Yaz akşamlarında sanatçılar, Park Buluşmaları’nda Beşiktaş’ta sevenleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Gerçekleşen iki konser ve sanatçılarıyla ile ilgili bazı detaylar şöyle: “Müzik camiası için yeni bir isim değil Birsen Tezer. Bodrum ve İstanbul’daki kulüp konserleriyle tanınmış, Bülent Ortaçgil’e ‘Tribute’ albümünde ki ‘Çığlık Çığlığa’ yorumuyla sivrilip fanatik Ortaçgilciler dahil olmak üzere pek çoklarının hayranlığını kazanmış ve bu vesilelerle ‘en ünlü albümsüz şarkıcı’ ünvanına lâyık görülmüş bir müzisyen… Tezer’in Cihan adlı albümü oldukça dikkat çekiyor.”
Birsen Tezer kendini şöyle anlatıyor: “Müzisyenim… İ.T.Ü Türk Müziği Devlet Konservatuarı mezunuyum. 1988 yılından beri profesyonel olarak müzikle ilgileniyorum. Kanun çalarım… Virtüyöz değilim tabii… Kendime eşlik edebilecek kadar. Bülent Ortaçgil ve Gürol Ağırbaş’ın projelerinde ve kayıtlarında yer aldım. Burhan ve Gökhan Şeşen’le aynı sahneyi paylaşma keyfini yaşadım. Şu anda kendi projem üzerinde çalışmaktayım… Roman,hikaye ve şiire bayılırım.MÜziğe bakış açımın evrensel olduğunu söyleyebilirim ve müzik zevkim de bu yöndedir. Uzun zamandır birlikte müzik yapmaktan keyif aldığım grubumla çeşitli mekanlarda canlı performans sergilemekteyiz.”
Hüsnü Arkan ile ilgili bazı detaylar ise şöyle: “1958 doğumlu Hüsnü Arkan Türk söz yazarı, besteci, yazar ve Ezginin Günlüğü grubunun vokalisti olarak biliniyor. 1958 yılında Kınık’ta dünyaya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu, yazıyla ve müzikle ilgilenmeye başladı. 1985 yılında gittiği Amsterdam’da 8 yıl kaldı, kurduğu müzik grubuyla avrupanın birçok kentinde konserler verdi. 1991’de Bir Yalnızlık Ezgisi isimli solo albümünü yayımladı. Emin İgüs`ten sonra 1993’te İstavrit albümüyle vokalist, söz yazarı ve besteci olarak gruba katıldı. Nadir Göktürk ile birlikte 1993’ten bu yana çıkan Ezginin Günlüğü albümlerinin mimarlarından oldu. Aynı zamanda “Ölü Kelebeklerin Dansı” (1998), “Menekşeler Atlar ve Oburlar” (2001) ve “Uzun Bir Yolculuğun Bittiği Yer” (2005) adlı üç romanı ve Hiçe Doğru (2005) adlı bir şiir kitabı yayımlandı.”
ÜÇ DENİZ ÖTESİ BEŞİKTAŞ’TAYDI
Beşiktaş’ta yaz akşamları şenlenmeye tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen etkinliği Park Buluşmaları, Temmuz ayında da yine ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Park Buluşmaları Eylül ayına kadar sanatçılarla sevenlerini buluşturmaya devam edecek. Beşiktaş Belediyesi’nin Park Buluşmaları etkinliği kapsamında konserler hız kesmedi bunlardan bir tanesi de “Üst kattakiler” in konseriydi. Temmuz ayındaki konser sıcak yaz akşamında müzikseverlere coşkulu bir akşam yaşattı.
Üst kattakiler adlı grupla ilgili detaylar şöyle: “Üstkattakiler, yakın zamanda çıkan “üç deniz ötesi” adlı albümün ikinci klibini “Sensizlikte İstanbul” şarkısına çekmişti. Şarkının söz ve müziği Tugay Erverdi’ye ait. Klibin yönetmeni Tolga Tibet. Albümde 10 şarkı bulunuyor. Bu şarkıların 9’unun söz ve müziği iki kardeş, Tugay ve Turan Erverdi’ye ait. Şarkıların hepsi stüdyoda canlı olarak kayıt altında alındı. Aranjörlüğünü Arda Gül yaptı. Üstkattakiler grubu iki kardeş tarafından 2002 yılında kuruldu. Daha çok beste çalışmaları yapan grup sonrasında çeşitli mekanlarda mini konserler verdi. Pop rock türünün çeşitli müzik motifleriyle kaynaştırıldığı bu albümü aslında tek bir türle tanımlamak güç. Biraz pop, biraz rocki biraz da folk tadı var. Şarkılar tabiiki aşk odaklı. Ama bu aşk hiçbir zaman ilişkideki seviyeyi düşürmeyen, tam tersine aşkı ve aşka dair olanı yücelten bir anlayışa sahip. Bunun yanında insanın kendiyle ve bulunduğu yerle ilgili bir takım sorular sorup, yanıtlar bulmaya çalıştığı bohem şarkılarda içermekte…”
Grup solistleri ile ilgili bazı detaylar da şöyle: “Turan Erverdi: 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Müzik eğitimine lise yıllarında özel gitar dersleri alarak başladı. 1995 yılında Akademi İstanbul’da Gökçen Taşkıran’la gitar ve armoni dersleri almaya başladı. Daha sonra 1996 yılında Evrensel Sanatlar Merkezi’nde üç yıl süreyle gitar, solfej ve armoni derslerine Tayfun Gültekin’le devam etti. 1999-2000 Oğuz Abadan müzik okulunda piyano ve armoni dersleri aldı. Aynı yıl içerisinde Gülay Timuçin’le Medea Güzel Sanatlar’ı kurdu. Boğaziçi Üniversitesi Folklör Kulübü’nde Gitar’la Yolculuk 2001 kadrosunda yer alarak birçok konser verdi. 2003 yılında Ruhi Su Kültür ve Sanat Merkezi’nde Alkan Akıncı’yla gitar derslerine katılarak 2006’da bu bölümden mezun oldu. Aynı yıllarda Tugay Erverdi’yle Üst Kattakiler grubunu kurdu ve 2006 yılında grubun ilk çalışması olan Üç Deniz Ötesi albümünü çıkardı. Grup çalışmalarına devam eden Turan Erverdi, Medea Güzel Sanatlar ‘da gitar dersleri vermektedir.
Tugay Erverdi: Vefa Lisesi ve Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Tugay Erverdi, 1974’te İstanbul’da doğdu. Müziğe üniversite yıllarında gitar çalmayı öğrenerek başladı. Aynı yıllarda tiyatronun da hayatında önemli bir yeri oldu. Üniversiteden mezun olduğunda, çeşitli amatör ve profesyonel gruplarda oyuncu ve yönetmen olarak görev almıştı ve daha sonra da tiyatro çalışmalarını devam ettirdi. İki yıl şan, solfej ve armoni eğitimi aldı; daha sonra bir atölyede bir yıl kadar müzik çalışmalarına katıldı. 2 yıl İngiltere’de yaşadı, orada workshop çalışmalarına katıldı. Çeşitli kurumlarda ‘Diksiyon ve Etkili Konuşma’ dersi verdi. Şu anda beste çalışmalarını sürdüren Tugay Erverdi, beş yıldır Medea Güzel Sanatlar müdürü olup, çocuklara ve yetişkinlere tiyatro dersi vermektedir. Aynı zamanda çeşitli film, belgesel ve reklamlarda dublaj yapmaktadır.”
BEŞİKTAŞLILARA KELEBEK ETKİSİ
Yaz konserleri devam ediyor… Müzikseverler Park Buluşmaları’nda sevdiği sanatçıları ağırlıyor. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen konserler arasında Ortaköy Meydanı’ndaki Entu konseri bulunuyordu. Kelebek etkisi yaratıyoruz diyen genç topluluk sevenlerini coşturmasını bildi. Öte yandan bir diğer isim de Sarper Semiz’di. Sarper Semiz, topluluktan bir gün önce hayranlarını Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen yaz geceleri etkinliklerinde Park Buluşmaları’nda Abbasağa Parkı’nda güzel şarkılarıyla adeta büyüledi. Konser ve sanatçıları hakkındaki bazı detaylar şöyle:
“Entu konseri: Karadeniz’in; hırçın, sarsıntılı ama yaşam coşkusunu çağrıştıran, Karadeniz müziğine çağdaş, evrensel dokunuşlarla, özünü bozmadan soluk katan Entu; farklılığıyla dikkat çekiyor. Unutmamayı anlatırken, unutmadan yaşananlara sahip çıkıp, kendi sesine sarılan Entu; aslında sizi derin, dalgalı denizler gibi coşturuyor… Entu, kendi sözleriyle “Bir nefes Karadeniz’e, tüm dünyayı sığdıracak…”
POP MÜZİĞİN ÇOK YÖNLÜ
İSMİ SARPER SEMİZ…
“Sarper Semiz: 31 mart 1959’da Adana’da doğdu. İlk, orta ve liseyi İstanbul’da okudu. 1972 yılında gitar çalmaya 1974 yılında şarkı söylemeye başladı. 1980’de Pangaltı Sempati barda profesyonel müzik hayatı başladı. 1983’de Ferhan Şensoy un “Şahları da vururlar” oyununda çalıştı.
1984 yılında Timur Selçuk’tan armoni ve şan eğitimi aldı. Aynı yıl İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisini (MSÜ) bitirdi ve Bodrum Beyazev bar’ı açtı. 1985’te askere gitti. 1987′ de Yorum Ajans’ta Prodüktör olarak çalışmaya başladı. 1989’da reklam filmi yönetmenliğine başladı.
Aynı yıl Eurovizyon şarkı yarışmasında Timur Selçuk ile Lozan’da ülkeyi temsil etti. 1994’te Yorum Ajans’tan ayrılıp kendi yapım şirketi olan Skop Film’i kurdu, birçok başarılı yapıma imza attı. (Renault, Suzuki Vitara, Fırat Plastik, Raks, Tofaş…) 1995’te Bonair’den Özel Pilot eğitimi aldı.
1999 da ‘Grup Large’ı kurdu. 1988’den beri evli ve bir çocuk babası olan Sarper Semiz halen müziğe, yönetmenliğe ve pilotluğa devam ediyor.”
ROCKSEVERLER ABBASAĞA’DA
Park Buluşmalarında müzikseverler adeta mest oldu. Başladığı andan bu yana çeşitli sanatçı ve toplulukları Beşiktaş kentlisi ile buluşturan Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen yaz gecesi etkinlikleri Park Buluşmaları’nda ‘Başka Dünyalar’ da vardı. Sinema gösterimlerinin, söyleşinin ve konserlerin yer aldığı programda, Başka Dünyalar’ın konseri de Beşiktaşlılarca takip edildi. Ruhunu Kurtar Albümü ile yaz aylarında oldukça ses getireceğe benzeyen grubun hayranları da Beşiktaş’taydı. Türk Rock Grubu’nun, 9 şarkıdan oluşan albümün çıkış şarkısı ‘O Zaman Olmaz’ın yanı sıra ‘Deli Orman’, ‘Yorgunum’, ‘Anlamıyorum’ ve ‘Ruhunu Kurtar’ en çok dikkati çekenler arasında. Şarkı sözlerinde genel olarak bireyin toplumsal yalnızlığının yarattığı duygusal ve düşünsel temalar yer alırken müzikte klasik rock yapısı ön plana çıkıyor. Başka Dünyalar grubu, gitar sololarının da yer aldığı albümden parçaları hayranlarıyla birlikte Beşiktaş’ta seslendirdi.
BEŞİKTAŞ BULUŞMALARI
“Sağlık ocağımız yok”
Beşiktaş’ın mahallelerini turlayarak sürdürdüğümüz yazı dizimizin yeni durağında tarihi geçmişi ve doğa güzellikleri ile anılan Kuruçeşme Mahallesi’ndeyiz. Koruları ve bol akarsuları yüzünden eski ismi’nin ‘Koruçeşme’ olduğu söylenilen ve daha sonra Kuruçeşme ismini alan mahallede şimdilerde bol akarsu olmasada yine İstanbul’un bir çok mahallesine göre doğa güzellikleri ile dikkat çeken bir yer olarak göze çarpıyor. Kuruçeşme, Ortaköy ile Arnavutköy Mahalleleri arasında yer alan bir kıyı yerleşimi olarak karşımıza çıkıyor. Semte ismini veren çeşme, II. Mehmed’in Tezkirecibaşısı Osman Efendi’nin yaptırdığı ve bugün de ibadete açık olan camiinin alt katında ve doğu cephesinde yer alıyor. Tarihi dokusunu korumuş olan Kuruçeşme, yaklaşık 5000 kişilik nüfusu ile geçmişte olduğu gibi bugün de, Beşiktaş’ın önemli yerleşimleri arasında yerini almayı sürdürüyor. Mahalleyi her zaman olduğu gibi yine önce muhtarına ardındanda orada ikamet eden sakinlerine sorduk.
MUHTARLIK BİNAMIZ YOKTU
Kuruçeşme’ye mahalle sakinlerinin desteğini alarak 17 sene önce muhtar seçildiğini ve bu 17 seneninde dolu dolu geçtiğini söyleyen Kuruçeşme Mahallesi Muhtarı Adnan Soysal, “Maliye memuruydum ve mahallelinin desteğini de alarak muhtarlığa adaylığımı koydum. Mahalleme muhtar seçildim… Mahallemizde muhtarlık binamız yoktu, etraf pislikten ve karanlıktan geçilmiyordu. O günden bugüne bir çok şey değişti elbette. Ben bir program dahilinde mahalleminzin eksiklerini yetkililere ilettim, onlar da bizi kırmayarak mahallemizin sorunlarına eğildiler. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyor.
SAĞLIK OCAĞI ŞART
Mahallesinin en büyük sıkıntısının Sağlık Ocağı olmamasından kaynaklandığını belirten Muhtar Adnan Soysal, “Şimdi en büyük sıkıntımız sağlık ocağımızın olmamasıdır. Ulus Lions Kulübü ile halka ücretsiz sağlık hizmeti veriyoruz. İlaçlarıda imkanlar dahilinde veriyoruz. Burada belediyemizin ambülansı ve evde bakım hizmeti var. Beşiktaş’ın sağlık hizmeti çok iyi. Dosteller’in Beşiktaş’a katkısı çok. Beşiktaş Belediyesi vatandaşa gerekli olan yardımları yapıyor. Sağlık ocağı için yer olmaması sorunun başka bir ayağı aynı zamanda” dedi.
PARKLANMA SORUNU DÜZELTİLMELİ
Belediyenin sorunları çözüme kavuşturduğuna inancının tam olduğunu, ve sokak aralarında araç parklanma sorunununda Beşiktaş Belediyesi tarafından çözüme kavuşturulacağına inandığını söyleyen Adnan Soysal, “Araçlar düzensiz şekilde park ediyor yangın olsa hasta olsa geçemiyor. Akşamları gürültü oluyor. Saat 9’dan sonra başlıyor. Polisi arasak da ilçe belediyesini ara diyor. Gece 12’de deniliyor ama bu gürültüyü çekmek zorunda mıyım ben. Gece 12’yi geçince polis gidiyor ama polis gidince yine aynı şey oluyor” diye konuştu.
KAYIT VAR İŞLEM YOK
Mahallesinde özellikle temizlik konusunda çok hassas davranıldığını söyleyen ve nüfus kayıtları konusunda sorunların olduğunu dile getiren Soysal, sözlerine şu cümlelerle devam ediyor: “Nüfusumuzu ne ben biliyorum ne Nüfus Müdürlüğü biliyor. Nüfus 2000 yılında 3485’ti. Binalara ilaveler yapıldı. Muhtarlar olarak en büyük sıkıntımız bizim muhtarlıkta kayıtların kalkması. Nüfus Müdürlüğü’nde kayıt yapılıyor, kayıt yapmayanları Nüfus Müdürlüğü’ne bildiriyoruz ama denetim yok. Kayıt var, işlem yok. Muhtarların ilçe belediyelerine bağlanılacağı konuşuluyor. Böyle olursa ikametgah nüfus sureti kalkalacak, ilçe belediyelerinin bir ofisi gibi olacağız. Ama muhtar bağımsız olmalı, çünkü vatandaş bizi seçti. Maaşımız çok az, masrafımız fazla. Beşiktaş Belediyemizden memnunum ancak Büyükşehir Belediyeside katkı sağlamalı. Anaarterler Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı değil. Parklanmalara ilçe belediyemiz önem vermeli. Mahallemizde temizlik tek kelime ile bir numara… İşini uyduran kaçak yapı yapıyor. Çok ünlü kişilerin kaçak yapısı olduğu konuşuluyor. Vatandaşın çatısı akıyor tapu olmadığı için izin alamıyor, tapu olsada iskan isteniyor Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden. Ayda bir defa Organize Suçlar’dan gelerek emniyetimiz mahallemizi bize soruyor.”
Kentli ne diyor neler istiyor?..
Kuruçeşmeliler doğa ile içiçe yaşadıklarını belirtselerde güzellikleri en iyi şekilde yaşamak bizimde hakkımız diyorlar. Mahalle sakinlerinin bazıları mahallelerine daha iyi hizmet gelmesi için Beşiktaş Belediyesi’ni göreve çağırıyorlar. Mahallenin daha eski halini bilenler ise yaşanan gelişimi görmemek yapılanları inkar etmek olur diyorlar. Mahalle sakinleri başta trafik olmak üzere bazı konularda şikayetlerini dile getirmeden de edemiyorlar.
SORUNLARIMIZ AYNI: “Kuruçeşme’de doğdum büyüdüm ve o günden bu güne pek bir şey değiştiğini görmedim. Bize en yakın Arnavutköy oraya bakın nasıl gelişti. Bizim sokaklarımız ise hala aynı sorunlarla boğuşuyor.” Adem Baykara.
PARK ALANI GİBİYİZ: Mahallemizin daha güzel bir mahalle halini alması hepimizin dileği. Ama pek bir gelişim göstermediğimizde bir gerçek. Özellikle trafik sorunu bitmek bilmeyen çile halline geldi. Her yer park yeri oldu neredeyse.” Ferit İlker.
DOĞAL GÜZELLİKLER KORUNMALI: “Yolların düzenlenmesi gerekir, bazı yollarımız çukur halini almış vaziyette. Bu bizlere yakışmıyor. Mahallemiz çok güzel bir mahalle sahil hemen yanı başınızda bu doğal güzellikler daha iyi şekilde korunmalı.” Ramazan Yıldız.
TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLSÜN: “Hemen hemen aynı sorunlardan muzdaribiz hepimiz. Sorunların en başında trafik geliyor. Trafik sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz, parklanmalar bizleri bezdirdi. Bir ambulans mahallemize girmek istese trafikten dolayı hastaya yetişmesi zor maalesef.” Ahmet Elönü.
ELEKTRİK KESİNTİLERİ OLUYOR: “Mahallede sorunlarımız var, kimi zaman elektriklerimiz kesiliyor. Bu çağda elektrik kesintisi bize hiç yakışmıyor. Yollarımızın bazıları bozuk düzeltilmesi gerekir. Gençlerimiz için merkezler açılmalı.” Muhsin Güneş.
ALTYAPI DÜZELTİLMELİ: “Kuruçeşme mahallemizde yaşamaktan memnun olsamda mahallemizin sorunlarıda var. Ben esnafım ve dükkanımızın hemen önünden geçen kanalizasyon borusu kimi zaman koku yapıyor.” Şemsi Kaya.
Kabotaj Bayramı
kutlandı…
Kabotaj kutlandı, konserle coşku tavan yaptı. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Beşiktaş’ta kutlandı. Beşiktaş Belediyesi olarak “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı”nı Barbaros Meydanı’nda düzenlenen tören ile kutlandı.
Beşiktaş’taki Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı`nda düzenlenen kutlama töreni, anıta çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu’nun katıldığı törene ayrıca İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuzey Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu, üniversite ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Daha sonra, törene katılanlar Barbaros Hayrettin Paşa’nın türbesini ve Deniz Müzesini ziyaret etti. 2 Temmuz Cumartesi günü ise Grup Gündoğarken Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında Barbaros Meydanı’nda bir konser verdi.
KÜLTÜR MERKEZLERİ
Beşiktaş Belediyesi kültür sanat merkezlerindeki etkinliklerle sanatseverleri eylül-ekim döneminden bu yana çeşitli organizasyonlarla ağırladı. Beşiktaş kentlisi, Beşiktaş Belediyesi’nin çatısı altındaki kültür sanat merkezlerindeki sanatsal söyleşi, dinleti, sergi, konser, tiyatro, sinema gösterimleri, imza günleri, paneller, kurslarla ilgili bir çok başlıkta gerçekleşen etkinliklerle sanatseverler ve sanatçılar ile bir araya geldi. Yaz aylarının içinde olduğumuz şu günlerde yakın bir taripte dinleneceye çekilen kültür merkezinde hazırlıklar şimdiden başladı bile… Yeni dönem çalışmaları içinde yine birbirinden güzel tiyatro oyunları ve farklı seçkiler Beşiktaş kentlisiyle ve sanatseverler ile olacak. Beşiktaş Belediyesi’nin bünyesinde yer alan kültür merkezleri şöyle sıralanıyor:
“Akatlar Kültür Merkezi – (0212) 351 93 82
Çok yönlü kullanıma açık bir sanat kompleksi olan merkezin içinde gösteri salonu, sergi, kokteyl salonu, eğitim odaları bulunuyor. Gösteri salonu 346 koltuk kapasiteli olup, çeşitli kültürel etkinlikler, reklam ve klip çekimleri yapılmakta. Sergi ve şov salonu 550 m2 alanda, her türlü serginin düzenlenebilmesi amacına uygun teknik bir altyapıya sahip. Ayrıca merkezde özel eğitim ve dans salonu da bulunuyor.
Levent Kültür Merkezi – (0212) 325 73 71
Merkezde 106 koltuk kapasiteli “Onat Kutlar Sinema Salonu”, fuaye, kafeterya ve kapalı otopark bulunuyor. Kapalı otopark her akşam 20:00’a kadar açık ve ücretsiz. Gerçekleşen etkinliklerde saat: 12:00 ve 14:30 seanslarında alternatif Avrupa filmleri, festival filmleri ve vizyondaki filmler ücretsiz olarak gösteriliyor. Her Çarşamba saat 19:00’da “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinlikleri kapsamında belgeseller gösteriliyor. Gösterimin ardından belgeselin yönetmeni ve bir gazeteciyle söyleşi yapılıyor.
Mustafa Kemal Merkezi – (0212) 351 24 56
MKM Gösteri Salonu hafta içi her gün 09.00-18.00 saatleri arasında açık olmakla birlikte, düzenlenen organizasyonlara bağlı olarak hafta içi ve hafta sonu geç saatlere kadar hizmet verebilmektedir. 1032 kişilik koltuk kapasitesine sahip olan Gösteri Salonu, 1390 m2 alan üzerine kurulmuştur. Fuaye alanı 1050 m2’dir. 250 araç kapasiteli kapalı ve 100 araç kapasiteli açık otoparklarımız misafirlerin hizmetine sunulmaktadır. MKM Gösteri Salonu’nda; Müzikal, Tiyatro ve Sinema gösterimlerinin yanı sıra konferans, kongre ve seminer etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca salon, milli bayramlarda halkın ücretsiz katılımına açık etkinliklerin gerçekleştirilmesi amacıyla Beşiktaş Belediyesi tarafından kullanılmaktadır.
Ortaköy Kültür Merkezi – (0212) 236 10 27
Galeri, Pazar günleri hariç 12.00-19.30 saatleri arasında açıktır. 1998 yılında açılan galeri; 2004 yılı Kasım ayında yenilenmiş çehresiyle profesyonel bir sanat galerisi olarak sanatseverlerin beğenisine sunulmuştur. Merkezde 218 kişilik tiyatro salonu, 200 m2 sergi salonu, kütüphane ve okuma salonu, düzenlenen kurslar için eğitim alanı bulunuyor.
Fulya Sanat Merkezi – (0212) 215 60 29
Ocak ayından bu yana çalışmalarını yürütün Fulya Sanat Merkezi’nde İstanbul Devlet Opera ve Balesi kültür sanat etkinlikleri yer aldı.”
HERKESE OPERA
Kentli sanatla bütünleşti
Temmuz ayının gelişiyle birlikte 2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, start almış oldu. ‘Herkese Opera’ başlığı altında, Beşiktaş Belediyesi desteğiyle de kentin farklı mekanlarında operalar sanatseverler için hayat bulacak. Beşiktaş Meydanı’nda ‘Herkese Opera’ adlı etkinlikte dikkat çeken bazı etkinlikler, Beşiktaş Belediyesi’nin desteklerinin yer aldığı festival sanatseverlere duyuruluyor. “Saraydan Kız Kaçırma”, “Aşkı Memnu”, “Cezayir’de Bir İtalyan Kızı” operaları dikkat çekiyor. Festivalin sanat yönetmeni Yekta Kara: Aşkı Memnu operasının İstanbul’da ilk kez izleneceği söylüyor. Festivalin sanat yönetmeni, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Başrejisörü Yekta Kara yaptığı bir açıklamasında gerçekleşen festivalle ilgili şu detayları aktarıyor:
“Özellikle son yıllarda İstanbul’da kültür sanat faaliyetleri çok gelişti. Sayısız starlar geliyor, sinema, tiyatro, müzik festivalleri düzenleniyor. Bunlar arasında bir opera festivali eksikti. Geçen sene onu hayata geçirdik. Opera, çok yönlü ve pek çok sanatın bir araya gelmesiyle oluşmuş bir sanat dalı. Umudumuz tabii geleneksel, uzun soluklu bir festivale kavuşmak. Amacımız operayı içinde bulunduğu dört duvarın dışına çıkarmak. Biz herkes için opera yapıyoruz. Sokaktaki mısır satıcısı için de, marketteki kasiyer için de. Opera sadece belirli bir kesime hitap eden bir sanat değil,” diyor ve ekliyor “Çıkış noktamız şehirle operayı birleştirmek, bu tarihi kentte operayı herkesin ayağına götürebilmek. İzleyicimiz bize gelmezse, biz onların ayağına gideriz. Her kesimden, her yaştan seyirciye ulaşmak istiyoruz.”
Beşiktaş Belediyesi desteğinin de yer aldığı festivalde operalar, Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı, Aya İrini, Sütlüce Haliç Kongre Merkezi ve Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. 21 gün boyunca, 18 opera prodüksiyonu ve bir gala konseri ile toplam 19 gösteri sahnelenecek. Programda hem Türk hem yabancı bestecilerin eserlerine yer verilmiş. Eser seçimi yapılırken, yabancı operaların konularının Türkiye ile ilişkisi olmasına dikkat edilmiş. İstanbul, Antalya, Ankara, Samsun, İzmir ve Mersin Devlet ve Bale ve Operası’nın katıldığı festival repertuarında yer alan Saraydan Kız Kaçırma, Fatih Sultan Mehmet, Zaide, IV. Murat gibi Türk kültürü ve yaşantısını konu alan operaları, tarihi dekorlarda izleme fırsatı da bulunmuş olacak.
Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarının da yer aldığı ve afişlerle tanıtım duyurusunun da yapıldığı operalar hakkında bazı detaylar şöyle:
“Saraydan Kız Kaçırma: Orta Avrupa’da 16. yüzyılda moda olan Türkler hakkında oyunlardan esinlenerek yazılan Saraydan Kız Kaçırma’nın librettosu Johann Gottlieb Stephanie tarafından hazırlanmış. Mozart’ın olağanüstü incelikteki müziğiyle süslenmiş olan Saraydan Kız Kaçırma’nın konusu şöyle: İspanyol soylularından Belmonte’nin sevgilisi Konstanze ve hizmetçisi Blonde bir deniz yolculuğunda korsanlar tarafından tutsak alınıp Osmanlı Paşası Selim’e satılmıştır. Sevgilisinin izini süren Belmonte, İstanbul’da Selim’in boğazdaki görkemli yalısına gelir amacı sevgilisini kaçırmaktır. Amacına ulaşmak adına yalıya bir biçimde girmek, Selim Paşa’nın güvenini kazanmak durumundadır. Ancak Selim Paşa’nın kahyası Osman tarafından izlenmektedir. Bir dizi olay ve entrika sonucunda Konstanze, Belmonte, Blonde ve Pedrillo kaçmak üzerelerken Osman tarafından yakalanıp Paşa’nın huzuruna çıkartılırlar. Selim Paşa büyüklük göstererek kaçakları bağışlar ve ülkelerine dönmelerine izin verir.
Aşkı Memnu: Eserde 19. yüzyılın sonunda yaşayan zengin ve aylak bir toplumsal sınıfın yaşam biçimi, Türk aile yapısının batılı yaşam içinde çözülmesi ile oluşan sorunları, yeniden şekillenen dünya görüşleri ve sağlıksız ilişkiler anlatılmaktadır.
Cezayir’de Bir İtalyan Kızı: Almanya’nın ünlü opera kurumlarından Karlsruhe Devlet Operası (Badisches Staatstheater) tarafından sahnelenecek olan Cezayir’de Bir İtalyan Kızı, ünlü İtalyan opera bestecisi Gioacchino Rossini tarafından bestelenmiş bir operadır.
Çağdaş bir yorumla Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki inişli-çıkışlı ilişkilerin eleştirel ve komik bir dille anlatıldığı eser, Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin kapanış gösterisi olarak sunulacak. Öte yandan Karlsruhe Devlet Operası 120 kişilik bir ekiple ilk kez Türkiye’ye geliyor.”
YILDIZLAR ALTINDA SÖYLEŞİ
Ataol Behramoğlu sevenleriyle buluştu
Beşiktaş Belediyesi yaz akşamlarını renklendirmeye devam ediyor. Etkinlikler hız kesmiyor. Beşiktaş Belediyesi’nin yaz etkinlikleri kapsamında Park Buluşmalarında birbirinden ünlü isimler Beşiktaş Kentlisi ile buluşmaya devam ediyor. Bu isimlerden bir tanesi de Ataol Behramoğlu söyleşisi… Ünlü isim, 19 Temmuz’da Ulus Aykut Barka Parkı’nda gerçekleştirilecek olan etkinlikle sevenleriyle bir araya gelecek ve dinleyenleriyle birlikte iki saate yakın bir süreyi birlikte geçirecek. Ataol Behramoğlu&Haluk Çetin söyleşisi, Beşiktaş Belediyesi Park Buluşmaları etkinliği kapsamında katılımcılara sıcak bir sohbet vaad ediyor.
Ataol Behramoğlu hakkındaki bazı detaylar ise şöyle:
İlk şiirleri “Ataol Gürus” takma adıyla Yeni Çankırı, Yeşil Ilgaz, Çağrı gibi yerel gazete ve dergilerde yayınlandı. Yükseköğrenimi sırasında Yapraklar, Dost, Evrim, Ataç gibi dergilerde çıkan şiirleriyle dikkat çekti. Bu dönemin şiirlerini biraraya getiren ilk şiir kitabı “Bir Ermeni General” 1965’te Ankara’da Toplum Yayınevi’nce basıldı. Gençlik dönemi şiirlerinde Orhan Veli, Attilâ İlhan ve İkinci Yeni şiirinin ortak özellikleri etkin. Gerçek şiir kimliği 1965-1971 arasında Papirüs, Şiir Sanatı, Yeni Gerçek, Yeni Dergi ve Halkın Dostları’nda çıkan şiirleriyle oluştu. Bu şiirlerde toplumcu, etkin bir edebiyat anlayışının örnekleri yer aldı.
Uzun yıllar siyasi nedenlerle Fransa’da ikamet etti. Şiirleri bütün büyük dillere çevrildi. Toplumcu gerçekçi şiir ilkelelerine yöneldi, şiirini yeni biçim ve tema arayışlarıyla besledi. Çevirileriyle de dikkat çekti. Edebiyat ve kültür üzerine yazdıkları, antoloji ve diğer çalışmalarıyla kuşağının önde gelen yazarları arasına girdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden sonra şimdi profesör olarak Beykent Üniversitesi öğretim kadrosu içinde bulunuyor.
Ataol Behramoğlu’nun şiirleri, anı, gezi, mektupları, antoloji yazıları ve çevirdiği bir çok kitap bulunuyor. Bazı detaylar şöyle:
Şiirleri: Bir Ermeni General (1965), Bir Gün Mutlaka (1970), Yolculuk Özlem Cesaret ve Kavga Şiirleri (1974), Ne Yağmur… Ne Şiirler… (1976), Kuşatmada (1978), Mustafa Suphi Destanı (1979), Dörtlükler (1983), İyi Bir Yurttaş Aranıyor (1983), Türkiye Üzgün Yurdum, Güzel Yurdum (1985), Kızıma Mektuplar (1985), Şiirler 1959-1982 (1983), Eski Nisan (1987), Bebeklerin Ulusu Yok (1988), Bir Gün Mutlaka-Toplu Şiirler I (1991), Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var-Toplu Şiirler II (1991), Kızıma Mektuplar- Toplu Şiirler III (1992), Sevgilimsin (1993), Aşk İki Kişiliktir (1999), Yeni Aşka Gazel (2002), İki Ağıt (2007), Beyaz İpek Gibi Yağdı Kar (2008), Okyanusla İlk Karşılaşma (2008), Hayata Uzun Veda (2008), Beyaz İpek Gibi Yağdı Kar (2008).
Deneme-İncelemeleri arasında da şu detaylar bulunuyor:
“Yaşayan Bir Şiir (1986), eklerle yeni basım 2007, Şiirin Dili-Anadil (1995),eklerle yeni basım 2007, Utanıyorum (1996), Mekanik Gözyaşları (1997), Nazım’a Bir Güz Çelengi (1997), eklerle yeni basım: Nazım Hikmet-Tabu ve Efsane (2008), İki Ateş Arasında (1998), Kimliğim İnsan (1999), Başka Bir Açı (2000), Gerçeklik Duygusunun Kaybolması (2001), Rus Edebiyatı Yazıları (2001), Rus Edebiyatında Puşkin Gerçekçiliği (2001), Kendin Olmak ya da Olmamak (2003), Yeni Ortaçağın Saldırısı (2004), Biriciktir Aşk (2005), Rus Edebiyatının Öğrettiği (2008), Sivil Darbe (2009), Benim Prens Adalarım (2010).”
AŞKIM KAPIŞMAK
İletişim sihirbazı Beşiktaş’taydı
Beşiktaş Belediyesi Park Buluşmaları Etkinliklerinde bir diğer konuk da farklı tarzıyla yorumlarıyla ve şiirleriyle de tanınan Aşkım Kapışmak’tı. Beşiktaş Kentlisi ile bir araya gelen ünlü isim, hayranlarıyla Ortaköy’de söyleşti ve anlatılarıyla hem şaşırttı hem bilgilendirdi ve hem de şiirlerinden kesitler paylaştı. Aşkım Kapışmak hakkındaki bazı detaylar ise şöyle:
“Ebeveynlik Cüzdanı” adlı ilk kitabıyla adından söz ettiren; çeşitli kurum, kuruluş, grup ve kişilere yönelik “İletişim Sihirbazı” adlı bir çeşit stand-up ortaya koyan İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, 1979 yılında İstanbul’da doğdu. Bakırköy Zihinsel Engelliler Derneği ve Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda gönüllü danışmanlık hizmeti veren Kapışmak, Final Dershaneleri’nde sınavlara girecek gençlere motivatörlük yaptı.
Türkiye’nin önde gelen şirketlerine kurumsal gelişim eğitimleri veren Kapışmak, seminerlerini daha da renklendirmek amacıyla oturumlarını psikomedi türünde bir stand-up şek-linde yapmaya karar verdi ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Sahne Sanatları, Drama ve Oyunculuk eğitimleri aldı. 2008 yılından itibaren alışveriş merkezlerinde kadın erkek ilişkilerini anlatan stand-up gösterilerini sahneye koymaya başladı. Aynı zamanda Starbucks’larda “Kahve Sunumları” adı altında iletişim günleri düzenleyen Kapışmak, 3 bine yakın kişiye seminer verdi.
NLP ve hipnoz konusunda da eğitim alan Kapışmak, üniversiteler, okullar ve şirketlerde ilişki, iletişim, başarı, hedef, pozitif yaşam, motivasyon gibi birçok farklı kişisel gelişim başlıkları altında eğitim ve seminerler vermeye devam ediyor. Aşkım Kapışmak’ın akademik eğitimi, Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler M.Y. Okulunda ön lisansını tamamladıktan sonra Newport Universty Davranış Bilimleri bölümünde lisans tamamlamıştır. Kitapları, Çocuklara Sihirli Yaklaşımlar, Ebeveynlik Cüzdanı, Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan.”
Lazutlar Komedi
Lazutlar Komedi Şov, Beşiktaş Belediyesi Park Buluşmaları etkinlikleri kapsamında Ortaköy Meydanı’nda izleyenlere kahkaha tufanına sürükledi. Komedi topluluğu sevenleriyle buluştukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Ortaköy’den sonra Park Buluşmaları etkinlikleri kapsamında Arnavutköy Meydanı’nda sevenleriyle bir kez daha buluştu. Televizyon dizilerinin çok sevilen Karadeniz tiplemecileri İsrafil Köse ve Çetin Altay’ın Lazutlar adlı komedi şovu Beşiktaş’ta sahne dedi. Televizyon yapımlarında başarılı Karadeniz tiplemeleriyle halkın gönlünde taht kurmuş ve dizilerin sevilen oyuncularından Emret Komutanım, Babam Adam Olacak, Zoraki Koca, OKS Anneleri’nde rol alan İsrafil Köse ve Emret Komutanım, Gece-Gündüz, Hayat Bilgisi dizilerinin oyuncularından Çetin Altay oynadığı Lazutlar adlı komedi şovu Arnavutköy Meydanı’nda gerçekleştirdikleri gösteriyle yüzlerce seveni beğeni ile izledi.
ÜNLÜ İSİMLER KURUÇEŞME’DE
Süper Star Ajda Pekkan yaktı geçti
Temmuz ayı yine dopdolu bir programla Beşiktaş Kentlilerini sarıp sarmalamaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin kültür sanat alanında açık hava platformu olarak bilinen Kuruçeşme Arena’da yine muhteşem organizasyonlar yer aldı. Birbirinden değişik sanatçılar adeta yıldız geçiti gibi sanatseverleri ağırladı. Temmuz ayında da devam edecek yıldızlar şöleninde yerli sanatçılar arasında süper star Ajda Pekkan vardı. Sevilen isim, Beşiktaşlıları coşturdu… Ajda Pekkan, Temmuz ayının ortalarında Kuruçeşme Arena’ya gelen dikkat çekici isimlerden biriydi. Hayranlarıyla buluştu, şovuyla dikkat çekti ve sevilen şarkılarını hayranlarıyla birlikte defalarca söyledi.
Turne kapsamında Beşiktaş’ta gönülleri feth eden Ajda PEkkan verdiği konserle yaza damgasını vurdu. “Ajda Pekkan Farkın Bu” adlı albümünde de beğenilen parçalarını seslendirdi.
Ajda Pekkan’ın yeni albümü “Ajda Farkın Bu” adlı yeni albümü piyasaya çıktı!.. Süperstar’ın bu yeni albümünde birbirinden güzel 11 şarkısı var.
Albümde iki bestesiyle Sinan Akçıl ismi dikkat çekiyor ve muhteşem bir düet yaptığı megastar Tarkan da yine listelerin üst sıralarında yer aldığı parça ile dinleyenleri mest ediyor. Ajda Pekkan, çıkış parçası olarak Tarkan imzalı ‘Yakar Geçerim’ şarkısını seçti. Radyolarda çalmaya başladığı ilk günden itibaren büyük beğeni toplayan şarkı bu yaza damgasını vurdu.
Muhteşem Latin dans gösterisi
Beşiktaş Belediyesi’nin kültür sanat alanında açık hava platformu olarak bilinen Kuruçeşme Arena’da yıldız isimler sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Temmuz ayının ikinci yarısında yine dopdolu bir program sanatseverleri bekliyor. Kuruçeşme Arena’da 19 Temmuz’da Tango Feeling ile duyguları doruk noktasına taşıyacak.
Muhteşem Dans Gösterine hazır olun… Bugüne kadar Avrupa, asya, Güney Afrika, Arjantin ve Amerika’da sahnelenen geçen yılda ilk kez Türk seyircisiyle buluşan ve ayakta alkışlanan Tango Feeling, 19 Temmuz’da Kuruçeşme Arena’da olacak. Boğazın ışıkları altında Tangonun büyüsünü yaşayacaksınız. Tango Feeling hakkındaki bazı detaylar ise şöyle:
“Estampas Portenas 1996 yılında Buenos Aires’te kurulmuştur. Arjantin Balesinde uzun yıllar dans eden koreograf Carolina Soler sayesinde tanındı. Estampas Portenas Avrupa Avrupa, Asya ve Güney Afrika turnelerine çıktı. Arjantin’de ve Amerika’nın bazı eyaletlerinde sahnelendi. İlk yılında Çin’de 60’tan fazla sahne performansı gerçekleştirdi. Arjantin’e dönüldüğünde ise General San Martin Cultural Center’da sahnelenen gösteri, sonrasında “yeteneği, güzelliği ve baştan çıkarıcılığı ile seyirciyi büyüleyen bir gösteri” olarak adından söz ettirdi. Tango Feeling, Carolina Soler tarafından yaratılan Estampas Portenas’ın şovu; müzik, kostüm ve danslarıyla muhteşem bir tango seyretmemizi sağlıyor. Bu şov iki parçadan oluşuyor: The Milonga, daha çok geleneksel öğeler içeren bölüm ve The Show Astor Piazzola stilinde modern ve yeni tango öğelerini içeriyor. Tango Feeling sizi tutkunun ve dansın tarihinde yolculuğa çıkaracak. Gösteri 19 Temmuz Salı akşamı Kuruçeşme Arena’da gerçekleşecek.
FUNDA ARAR MEST EDECEK
Yepyeni şarkılarıyla Beşiktaş’ta
Beşiktaş Belediyesi’nin kültür sanat alanında açık hava platformu olarak bilinen Kuruçeşme Arena’da yıldız isimler sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Yeni albümüyle gönüllere taht kuran Funda Arar, 16 Temmuz’da müzikseverleri bekliyor. Kuruçeşme Arena’da Funda Arar, 2011 yılında çıkardığı “Aşkın Masum Çoçukları” adını verdiği albümü ile sevenlerine müzik ziyafeti yaşatacak. Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da Funda Arar, yeni albümünden ve eski şarkılardan oluşacak repertuarını muhteşem sesiyle yorumlayacak.
Funda Arar, 1975 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğrenimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini babasının görevi nedeniyle Muğla ve Adapazarı’nda tamamladı. Müziğe olan ilgisi ve yeteneği küçük yaşlarda fark edilen Funda Arar, ilkokul 3. sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başladı.1992 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sınavını ilk 5’in içine girerek kazandı. Okulu bitirdikten sonra iki yıl boyunca müzik öğretmenliği ve sahne çalışması yaptı. Yaklaşık bir buçuk yıl albüm çalışmalarını sürdüren Funda Arar titiz bir repertuar seçiminden sonra stüdyoya girerek “Sevgilerde” adını verdiği albümünü 2000 yılı Mart ayında tamamladı.
Necip Fazıl Kısakürek’in şiiri “Kaldırımlar” şarkı olmuş ve Türkiye Funda Arar’ı bu şarkıyla tanımıştı. Albümde Kaldırımlar’ın Yanı sıra Behçet Necatigil’in “Sevgilerde”, Gülsüm Cengiz’in “Yağmur”, Şeyda Kılınç’ın “Ay Doğmadan Gel” şiirleride yer almaktaydı.Funda Arar özellikle Kaldırımlar’daki güçlü sesi usta yorumuyla dikkatleri çekmişti.
Bu hüzünlü şarkının ardından Funda Arar “Aysel” le sanatseverleri 1950’li yıllara götürdü. O yılların atmosferinde ustaca Tango yapıyordu. Ardından “Sonu Yok Bu Aşkın” ile Funda Arar bu kez bir kumsalda yalnızlığı ve hüznü anlattı. 2001 yılının Şubat ayında ise Kıraç ile birlikte yaptığı düet albüm ile karşımıza çıktı. İlk kliplenen şarkı “Sevgiliye” oldu bu albümde. “Sevgiliye albümünün bir başka özelliği ise Funda Arar’ın bestecilik yönünü ortaya koyan ilk çalışma olmasıydı. Sözleri ve Müziği Funda Arar’a ait “Seni Düşünürüm”ün klibinin yayına girmesiyle birlikte çok daha geniş kitleler onu tanıdı ve sevdi.
Arena’da Ozan Doğulu rüzgarı esecek
Beşiktaş Belediyesi’nin kültür sanat alanında açık hava platformu olarak bilinen Kuruçeşme Arena’da birbirinden ünlü isimler Beşiktaş Kentlisini ağırlıyor. Bu isimlerden bir tanesi de Ozan Doğulu olacak. Ünlü müzisyenin sahnesinde süprizler eksik olmayacak. Sürpriz sanatçılar, şovlar. yepyeni şarkılar ve Türkiye’nin starları 20 Temmuz Çarşamba günü Ozan Doğulu’nun albüm lansmanında Kuruçeşme Arena sanhnesinde olacak.
Ozan Doğulu 13 Ocak 1965 İstanbul doğumlu, müzisyen ve aranjör. Şarkıcı Kenan Doğulu’nun ağabeyi ve besteci merhum Yurdaer Doğulu’nun oğlu… Ozan Doğulu’nun Canan Doğulu adında genç ve yetenekli Moda ve Tasarim ile ilgilenen bir kız kardeşi vardır. Sahne performansıyla oldukça dikkat çeken Ozan Doğulu hakkındaki bazı detaylar ise şöyle:
“Uzun bir süre Sezen Aksu’nun orkestra şefliğini yapmıştır, şimdilik ise yoğun tempo dolayısıyla kendisini daha çok kardeşinin albüm ve konser çalışmalarına vermiştir. Ayrıca kendi müzik projesi olan “Ozan Doğulu Live Project”i muhteşem ve eşsiz DJ performanslarıyla çesitli mekanlarda ve etkinliklerde başarıyla yürütüyor. Ozan Doğulu piyanoyla çocukken tanıştı ve Zeki Müren dahil olmak üzere bir çok sanatçının arkasında çaldı. Gününün bir çok vaktini piyano çalmaya adadı ve konservatuarı birincilikle bitirdi.
2003 yılında Bursa’da Sezen Aksu konserinde tanıştığı hayatının aşkı Ece Yosmaoğlu ile birlikteliği sürüyor. Çift, 18 Aralık 2007 tarihinde Maslak Refresh The Venue’de evlendi. Ilk kızları Arya, 24 Mayıs 2008 tarihinde dünyaya geldi.
SİNEMA GÖSTERİMLERİ SÜRÜYOR
‘Av Mevsimi’ni açık havada izleyin
Sinemaseverler Beşiktaş Belediyesi’nin Park Buluşmaları etkinliği ile birbirinden değişik filmlerle açık havada buluşuyor. Park Buluşmaları etkinlikleri kapsamında Temmuz ayının ikinci yarısında sinemaseverleri Av Mevsimi adlı film karşılayacak. 25 Temmuz’da Dikilitaş Muhtarlık Parkı’nda gerçekleşecek olan filmin konusu ile ilgili bazı detaylar şöyle:
“Cinayet masasındaki tecrübesi nedeniyle Avcı lakabının hakkını veren Komiser Ferman ile adı deliye çıkmış İdris baba-oğul kadar birbirine yakın iki polistir. Aralarına antropoloji mezunu bir çömez olan Hasan katılmıştır. Üçü öldürülen genç bir kızın katilini bulmakla görevlendirilir. Soruşturma sırasında uyuşturucu ticaretinden zengin bir işadamına kadar farklı insanlarla karşılaşacak bu üç polisin hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır.”
Park Buluşmaları’nda bir diğer gösterim de Ulus Ambarlıdere Parkı’nda Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleşmişti. Newyork’te 5 Minare, adlı film gerçekleşen gösterimle sevenleriyle Beşiktaş’ta buluştu. Filmin konusu ile ilgili bazı detaylar şöyle:
“Kırmızı bültenle aranan ve ismi fenomene dönüşen radikal dinci bir örgütün lideri Deccal kod adlı suçlunun Amerika’da yakalandığı bilgisi gelir. Teşkilatın en başarılı iki polisi Amerika’ya suçluyu teslim almaya giderler. Bundan sonrası kolay gibi görünür ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikaye, yakın dönemin Türkiye’sini sorgularken, 11 Eylül sonrası Amerika ve dünyanın İslam ile olan paranoyasının altını çizecektir.”
Sinema duayenleri Arnavutköy’deydi
Beşiktaş Belediyesi tarafından altı sezondur düzenlenen, Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Ustalara Saygı” toplantıları, kış döneminin ardından, yaz akşamlarında da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin “Park Buluşmaları” kapsamında yaz aylarında da gerçekleştirilen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, bu mevsimdeki ilk programında ev sahibi ilçesini; Beşiktaş’ı ağırlıyor. Yıllardır kış aylarında Akatlar Kültür Merkezi; yaz aylarında ise Abbasağa Parkı, Ortaköy Meydanı, Arnavutköy Satış Meydanı gibi buluşma noktalarıyla “Ustalara Saygı” toplantılarına mekân olan Beşiktaş, Temmuz ayındaki toplantının aynı zamanda konusunu oluşturuyor. “Yeşilçam’ın Ustaları Beşiktaş’ı Anlatıyor” başlıklı etkinlik, Arnavutköy Satış Meydanı’nda saat 20.00’den itibaren takip edilebildi.
İstanbul’un köklü semtlerinden biri olan Beşiktaş, yıllardır Yeşilçam’ın doğal platolarının başında geliyor. Dolmabahçe Saat Kulesi’nin altında gerçekleştirilen buluşmalar, Boğaziçi sahilinde gezintiler, İnönü Standı’ndan maç görüntüleri, Kuruçeşme’de romantik dakikalar, köklü konaklar ve zarif köşklerdeki iç mekân sahneleri ve elbette Rumelihisarı’nda çekilen tarihi hikâyelerle Beşiktaş, Yeşilçam’ın en sevdiği, en çok kullandığı İstanbul ilçelerinden biri…
İlçenin en hoş noktalarından Arnavutköy’ün hâlâ dokusunu koruyan Satış Meydanı’nda gerçekleşen “Yeşilçam’ın Ustaları Beşiktaş’ı Anlatıyor” etkinliği, arşivci Yahya Karadaş’ın farklı dönemlerden Yeşilçam filmlerinden derlediği görüntülerle hem semt, hem de açıkhava sineması nostaljisini aynı anda yaşatmayı amaçlıyor. Yeşilçam’ın altın döneminin yakın tanıkları Arda Uskan, Mine Soley, Temel Gürsu, Selahattin Koca ve Yılmaz Atadeniz de etkinliğe konuşmacı olarak katıldı ve hem o dönemin sinemasını hem de Beşiktaş’ını seyircilerle birlikte yeniden yaşattılar.
Kurtlar Vadisi’nin
senaristine saldırı…
BEŞİKTAŞ- Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi Bahadır Özdener, arkadaşıyla taksiye binmek istedi. Şoför Kemal Y.’nin, “Nereye gideceksiniz” diye sorması üzerine Özdener Nişantaşı’na gideceklerini söyledi. Taksicinin “Ben Nişantaşı’na götürmüyorum” yanıtını duyan Özdener, aracın kapısını kapattı. Kapının sert kapatıldığını öne süren Kemal Y., iddiaya göre, elindeki göz yaşartıcı spreyi Özdener’e sıkmak istedi. Taksiciler de kavgaya dahil oldu. İki arkadaş kaçmaya başladı. Bir minibüs şoförü, iki arkadaşı aracına alarak kaçırmaya çalıştı. Taksiciler de minibüse girerek saldırıyı sürdürdü. Saldırganlar polisin müdahalesi ile dağıldı. Taksici yumruk yediğini iddia etti.
Madde bağımlılığına ortaklaşa çözüm…
BEŞİKTAŞ- Gençleri madde bağımlılığından kurtarmayı hedefleyen işbirliği protokolü Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Beşiktaş’taki Rektörlüğü’nde düzenlenen törenle imzalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Likoğlu ve diğer yetkililer katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Yüksek, öğrencilerin kendilerine emanet edildiğini ifade ederek, proje kapsamında madde kullanımının engellenmesi için emniyetle ortaklaşa çalışılacağını söyledi.
Klimadan çıkan
yangın korku yarattı
ORTAKÖY- Naciye Sultan Sitesi’nin üst katında oturan işadamı Özer Sancak’ın dairesindeki yangın korkuttu. Ortaköy, Portakal Yokuşu Caddesi 67 numarada bulunan 25 yıllık sitenin 6 daireden oluşan B Blok’unun üst katında oturan işadamı Özer Sancak’ın evinden alevler yükselmeye başladı. İshak Kamhi, Hakkı Talu, Anita Birol, Kemal Atay, Eflatun Aydın Taşbaş çiftinin de ikamet ettiği bloktan alevlerin yükseldiğini fark eden güvenlik görevlileri, itfaiyeye haber verirken, diğer yandan yangın tüpleriyle alevlere müdahale etti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri çatıdaki alevleri söndürdü. İlk incelemeye göre yangın Sancak’ın dairesindeki klimasından çıktığı belirtildi.
Tamirci kılığındaki hırsızlar yakalandı…
BEŞİKTAŞ’TA bir işyerinde yaşanan hırsızlık olayının ardından Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlatı. İki zanlı, polisin takibi sonucu Beyoğlu’ndaki evlerinde çaldıkları eşyalarla birlikte yakalandı. Adreste yapılan aramalarda 2 adet LCD televizyon, 1 adet ruhsatsız silah, 15 adet çalıntı cep telefonu ve 60 adet kol saati ele geçirildi. İki zanlının hırsızlık için girdikleri bir apartmanda güvenlik kameralarına yakalandıkları belirlendi. Görüntülerde zanlıların, iş merkezine girdikten sonra üzerlerini değiştirip, tamirci kılığına girdiği görüldü.
Beşiktaş Adliyesi’nin
yükü oldukça ağır
Kamuoyunu yakından ilgilendiren ve gündem oluşturan tüm davaların neredeyse tamamı Beşiktaş Adliyesi’nde görülüyor. Ağır cezalarla birlikte, Ergenekon, Balyoz ve en sonunda futbol şike iddialarıyla birlikte Beşiktaş Adliyesi’ne getirilen şüpheliler ve birbiri ardına açılan davalar gözleri buradaki özel yetkili savcılar ve mahkemelere çeviriyor. Bir medya ordusunun 24 saat kapıda nöbet tuttuğu Beşiktaş Adliyesi görsel ve yazılı basında her gün manşetlerde yer alıyor.

SPOR HABERLERİ

Kupa aynen iade
Beşiktaş şike iddiaları üzerine aldığı kupayı geri verdi. Şike iddialarının ardından tutuklamaların da yaşandığı şudönemde Beşiktaş’ın almış olduğu karar oldukça dikkat çekti. Futbolda gündeme yerleşen şike operasyonu sonrası tutuklanan Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ile teknik direktör Tayfur Havutçu’nun şokunu yaşayan Kara Kartal’da Başkan Yıldırım Demirören’in ‘’Aklanana kadar Türkiye Kupası’nı Futbol Federasyonu’na iade ediyoruz’’ kararı, spor camiasının konuşulan konuları arasına girdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Kayseri’de oynanan kupa finali öncesi rakip takım oyuncuları İbrahim Akın ile İskender Alın’a ‘’Transfer şikesi’’ yapıldığı iddiaları üzerine çıkan tutuklama kararları ile ilgili Beşiktaş Kupayı iade etme kararı aldı.
Kupanın iade edilmesiyle ilgili gelişmeler şöyleydi. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ı ziyaret etti.Başkan Demirören, şike soruşturmasında aklanana kadar kazandıkları Ziraat Türkiye Kupası’nı TFF’ye iade ettiğini açıkladı. Öte yandan Siyah-Beyazlılarda Asbaşkan Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu ve Protokol Müdürü Ahmet Ateş, şike soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.
Kampın tadı tuzu kaçtı
Beşiktaş’ta kamp dönemi oldukça renkli görüntülere sahne oluyor. Yeni sezon çalışmalarını sürdürdüğü Avusturya’da Beşiktaş, eski ve yeni oyuncularla birlikte kaynaşmaya çalışıyor. Siyah Beyazlı ekip bu süreç içinde aynı zamanda Avusturya’da gerçekleştiren Beşiktaşlılar neşe içinde başladıkları çalışmalara Serdal Adalı ve Tayfun Havutçu’nun tutuklanma haberi ile yüzler asık devam ediyor. Öte yandan Kartal hazırlık maçlarını da teknik direktörsüz sürdürüyor. Bu arada sezonu tamamlarken bir çok oyuncunun yeni sezona daha sıkı hazırlandığı da gözleniyor. Querasma ve Guti’nin fazla kilolarından kurtulduğu da dikkat çekti.
KAMP PROGRAMI YOĞUN
Avusturya kampında antrenman programı ara vermeden devam ediyor. Sakat oyuncuların katılamadığı idman programını Coach takip ediyor. Beşiktaş hazırlık maçları yapıyor. Ancak son gelişmeler üzerine hazırlık kampının tadı tuzu kaçtı.
GUTI’YE NAZAR DEĞDİ!..
Kartal Avusturya’da kaldığı süre boyunca performansıyla göz doldururken, İspanyol yıldız Guti’nin ise kısa süreli sakatlığı ile yine yüzlerin asık olmasına neden oldu. Guti ilk hazırlık maçında sakatlanmasına rağmen 35 dakika mücadele etti ve klasını da konuşturdu.
BEBE GÖZ DOLDURUYOR
Kampın gözde ismi Bebe, performansıyla izleyenleri büyülerken oyuncuların geçtiğimiz aylara bakıldığında kamp döneminde göründüklerinden daha zayıf oldukları da dikkat çekti.
VELİ ALKIŞ TOPLUYOR
Veli’nin Avusturya kamp programında uyumlu gidişi gözlerden kaçmıyor. Özellikle ilk hazırlık maçında göbekte şans buldu ve toplu topsuz oyunda hep kendini göstermeyi başardı. İyi performansıyla takdir ediliyor.
TANJU GÖZBEBEĞİ
Genç oyuncular oldukça dikkat çekiyor. Tanju da bunlardan bir tanesi. Savunmanın solunda forma giyen Tanju, bu alanda performansıyla daimi olur gibi gözüküyor. Sakin yapısıyla da oldukça başarılı müdahaleleri bulunuyor.
PEKTEMEK ÇOK ÇALIŞIYOR
Mustafa Pektemek oldukça hareketli bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor ancak Avusturya kamp programı sürecinde yeteneklerini sahaya yansıtmayı deneyen bir oyuncu olsa da fizik olarak henüz yetersiz olduğu izlenimini veriyor. Performansıyla ilk zamanlarını çok iyi değerlendiremeyen oyunculardan bir tanesi de Sidnei oldu. Uyum sorunu yaşayacak gibi görünüyor, daha hareketli ve hızlı olması bekleniyor. İlk hazırlık maçında yeterince hızlı bulunmadığı için ikinci yarıda oyundan alındı.
Avusturya’nın Leogang bölgesinde kamp yapan Siyah-Beyazlılar da 21 yaşına basan Bebe’nin doğum günü de kutlandı. Kutlama ayrı bir renk kattı. Düzenlenen sürpriz doğum günü partisine Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu’nun yanı sıra takım arkadaşları ve teknik heyet katıldı. Bebe’nin sürpriz karşısında şaşkın olduğu ve sürekli gülücük dağıttığı da gözlendi.
Antrenman programlarında sakatlığı bulunan oyuncular katılmazken kimi oyuncular da sadece düz koşu ile yetindi. Kondisyon ve dayanıklılık çalışması da kampın ilk döneminde gerçekleştirilen programı arasındaydı. Antrenman programından arta kalan zaman da Barbekü’de de eski ve yeni Beşiktaşlı oyuncular bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldu.
Temmuz ayının ilk haftasını atlatan Beşiktaşlılar ertesi haftanın ortasında basın mensuplarının da katıldığı yemekte bir araya geldi ve sohbet etti. Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeleri ve Futbol Takımı, Avusturya kampını takip eden basın mensuplarıyla barbeküde buluştu.
TSYD
Genel Başkanı
Esat Yılmaer
‘Kupanın iadesi anlamlı’
Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer, Radyo Beşiktaş’ın canlı yayın konuğu oldu. Didem Tutal sordu, canlı yayında TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer şike iddialarını, Beşiktaş’ın kupayı iade etmesine kadar bir çok soruya içtenlikle yanıt verdi. Şike iddialarında tutuklama olaylarına, Türk futbolunun iddiaların sonuclanmasıyla temizlenip temizlenmeyeceği konusundaki fikrine, UEFA’dan ceza gelip gelmeyeceğine ilişkin tüm detayları aktardı. Bu sayımızda Radyo Beşiktaş’ta Esat Yılmaer ile birlikteydik. Canlı yayınımıza katılan usta isim ile Siyah Beyazlı kulübün şike olaylarının adının karışmasıyla ilgili olarak son gelişmelere kadar bir çok başlıkta gündemi değerlendirdi.
“HERŞEY YARGILAMA SÜRECİ
SONUNDA ORTAYA ÇIKACAK”
Son derece zor ve kabus dolu günler yaşıyoruz… Futbolumuzun üzerine toz duman bulutu çökmüş durumda. Çeşitli iddialar havada uçuşuyor ancak şu an için ortaya çıkmış ve netleşmiş bir şey yok. Tutuklamalar ve gözaltılar var ama bu tutuklama ve iddialar herkesi kesin olarak suçlu ilan etmediğini öncelikle kabul etmek zorundayız. Dolayısıyla bir yargı sürecine girilmiş bir dönemi yaşıyoruz. Herşey bu yargılama sürecinin sonunda ortaya çıkacak. 14 Nisan’da çıkan yasaya göre eğer suç ve suçlular varsa onlar cezalarını bulacaklar eğer bu kişiler suçsuz görülürse tekrar hayat normale dönmüş olacak.”
“BEŞİKTAŞIN DAHA İŞİN BAŞINDA
KUPAYI İADE ETMESİ ANLAMLI”
“Tabii bu arada ilginç gelişmelerde olmuyor değil. Beşiktaş Kulübü bugün, kazandığı Türkiye Kupası’nı aklanana kadar federasyona iade etme kararı aldı. Bence bu da son derece etik bir davranış. Beşiktaş Kulübü doğru bir davranışta bulundu, çünkü üzerine gölge düşmüş bir kupa hiçbir zaman bu büyük kulüplerin şanlı tarihine yakışmaz. Beşiktaş taraftarıda şaibeli kupayı kabul etmeyecek bir taraftar. Çarşı’nın yayınladığı bildiride de bu noktalar göze çarpıyordu. Beşiktaş Kulübü bence doğruyu yapmıştır. Umarım bu süreç sonunda Türk futbolunun üzerine çöken kara bulutlar kalkar ve eski çekişmeli heyecanın içine döneriz. Eğer bu soruşturma sonunda suçlu veya suçlular varsa onlar da Türk futboluna yıllardan beri süren bu dedikoduları bu lekeyi sürdükleri için gerekli cezayı alırlar.”
“İDDİALAR HEP VARDI AMA BUGÜNE KADAR KONU İLE İLGİLİ YASA YOKTU”
“Türk futbolunun temizleneceğine inanıyorum. Bu iddialar yıllardan beri futbolun içerisinde ancak ortada bir yasa yoktu. Şimdi yasanın getirdiği bir takım zorunluluktan dolayı soruşturmalar ve operasyonlar başladı. Operasyonlar sonunda bu iddialar en ince ayrıntısına kadar araştırılacak, soruşturulacak ve bir sonuca varılacak. Eğer suçlular varsa cezalarını görecekler ve bundan sonrada bu yasa çerçevesinde hiç kimse bu tür davranışlar içerisinde bulunmaya cesaret edemeyecek. Türk futbolunun geleceği açısından olumlu bir gelişme. Türk futbolu içerisindeki tüm unsurlarında bu süreci sakınlikle, olgunlukla ve ortaya fazla suçlama getirmeden sonucunu beklemesi gerekir diye düşünüyorum.”
“FEDERASYON DOĞRU KARAR VERDİ”
“Futbol Federasyonu Başkanı soruşturmayı yürüten savcı ile de bir görüşme yapmış, henüz kendisine somut bir karar verecek delillerin ulaşmadığını söylüyor. Dolayısıyla bu süreç içerisinde Futbol Federasyonu’nun yapacağı fazla Bir şey yok. Suçlar sabit olunca yeterli delil sağlanınca bir karar vermesi beklenebilir dolayısıyla şu anda bir ceza verse ileride aklanırsa o zaman boşu boşuna bir ceza verilmiş olacak. Hiç olmazsa herşey kesinleştikten sonra verilecek ceza yaptırımların uygulanması anlamına gelecektir. Federasyon bu süreci böyle değerlendirme kararı aldı bence. Bunu doğru buluyorum erken davranıp acele verilen kararlar belki hataları da beraberinde getirecek”
“UEFA SÜRECİ TAKİP EDİYOR”
“UEFA spora şaibenin bulaşmasını hiç istemiyor ancak onlarında Türkiye’de ki temsilcisi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) dolayısıyla onlar da TFF’nin alacağı karar doğrultusunda
hareket edeceklerin zaten açıkladılar. Bu süreci hepimizin beklemesi gerekir.
“ŞAHİBELER ORTADAN KALKMALI”
“Umarım bundan sonra Türk futbolu yıllardan beri yaşadığımız şaibelerden bu operasyon sonunda temizlenir ve eğer suçlular varsa cezalarını görürler. Eğer herhangi bir suçu yoksa da hiç olmaszsa bundan sonra bu iddiaları atmaya kimse yeltenmez.”
‘Federasyon sağır olamaz!’
Türkiye Spor Yazarları Derneği Eski Genel Başkanı ve Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Atilla Gökçe Radyo Beşiktaş’ın canlı yayın konuğu oldu. Didem Tutal sordu, canlı yayında Atilla Gökçe şike iddialarını, Beşiktaş’ın kupayı iade etmesine kadar bir çok soruya içtenlikle yanıt verdi. Türkiye Spor Yazarları Derneği eski Genel Başkanı Atilla Gökçe, şike iddialarında tutuklama olaylarına, Türk futbolunun iddiaların sonuclanmasıyla temizlenip temizlenmeyeceği konusundaki fikrine, kadar tüm detayları aktardı. Bu sayımızda Radyo Beşiktaş’ta Atilla Gökçe ile birlikteydik. Canlı yayınımıza katılan usta isim ile Siyah Beyazlı kulübün şike olaylarının adının karışmasıyla ilgili olarak son gelişmelere kadar bir çok başlıkta gündemi değerlendirdi.
ATİLLA GÖKÇE: “FEDERASYON HER DÖNEM İDDİALARA SAĞIR DAVRANDI”
“Ortada şöyle bir durum var. Türkiye Futbol Federasyonu’na her dönemde iddialar duyumlar gelir. Federasyon temsilcileri saha içerisindeki gözlemciler, maçların hakemleri var yani oynanan maçın kurallara, sportif anlayışa, yönetmeliklere uygun biçimde gerçekleşmesi için. Maalesef TFF kendi disiplin talimatında şike ve teşviki olaylarda ne bu duyumları ihbarları değerlendirdi ne de kendisi bir duyarlılık göstererek özel şike tahkim kurulu oluşturup gerçeği aradı. Biraz sağır davrandı. Bundan önceki federasyonlar da aynı şekilde davrandı.”
BAŞKA BİR OLAY ŞİKE-TEŞVİK SÜRECİNİ BAŞLATTI
“Şiddet Yasası’nın kapsamına giren konularla başka bir olayı, suçu araştıran polisin teknik takibinde bir rastlantıyla ortaya çıktı ve yaz ortasında gündemi işgal eden bir şike- teşvik süreci başladı. Şimdi polis ve adliye ‘Şiddet Yasası’nda yararı burada görülüyor. Türk futboluna eşi görülmemiş bir soruşturma, kovuşturma sürecini başlattılar ve bu sürecin önünde sonunda adaletin gerçekleşmesiyle Türk sporuna çok büyük katkılar sağlayacağını, kötü niyetli, egosunu, ihtirasını kontrol edemeyen, çıkar peşinde koşan kişilerin bu masum oyunu bir daha gölgelemeyi cesaret edemeyeceğini düşünüyorum.
KUPANIN İADESİ VİCDANIMIZI RAHATLATTI
“Şimdi Beşiktaş Çarşı Grubu’nun “Aklanın da gelin” biçiminde yaptığı çağrı ardından Yönetim Kurulu’nun Türkiye Kupası’nı federasyona iade etmesi ve “aklandıktan sonra alırız” demesi bence bütün bu sürecin içerisinde en çok vicdanımızı rahatlatan olaydır. Bu anlamda Beşiktaş camiasını yönetimini taraftarlarını metni yazan meslektaşım Rıdvan Akar’ı da yürekten kutluyorum.”
İNSANLARIN HASTANE
MAHKEME ARASINDA
GİDİP GELMESİ ÜZÜCÜ
“İnsani bakımdan bizi üzen hastaneler, savcılık, polis, mahkeme arasında gidip gelen insanların, hapisaneye düşen insanların bu olaydan aklanarak çıkmasını dilerim. Herşeyden önce onların suçlu bulunup hüküm giymeleri benim vicdanımı rahatlatır da insanı bakımdan oldukça üzer. Umarım bu olaylardan herkes daha süreç dışındayken vicdanen gerekli payları çıkarırlar bundan sonra futbol masum ve güzel oyun olarak yoluna devam eder.

MAGAZİN HABERLERİ

BKM’li Metin Yıldız ölümden döndü
BEŞİKTAŞ- BKM Mutfak oyuncusu Metin Yldz, 34 REM 58 plakal otomobiliyle İstanbul’dan memleketi olan Ordu’nun Fatsa İlçesi’ne giderken, Çorum’un Osmanck İlçesi’nde kaza yapt. İlçenin Danşmazlar Köyü yaknlarnda otomobilinin direksiyon kontrolünü yitiren Yldz, yoldan çkarak ağaçlara çarpt. Kazada yaralanan Metin Yldz, ambulans ile Çorum Devlet Hastanesi’ne kaldrld. Yaplan ilk açklamaya göre Metin Yldz’n sağlk durumunun iyi olduğunu belirtildi.
HADİSE’NİN HADİSE’Sİ…
ARNAVUTKÖY- Arnavutköy’de eğlenceli saatler geçiren Hadise yine hadise yaratacak sözler sarfetti. Albümle ilgili geri dönüşlerin çok güzel olduğunu söyleyen şarkıcı, Konserlerinde çok özel ve yepyeni şovlar hazırladığınıda söyledi. Magazin gündemini sarsıcı açıklamalarda da bulunan Hadise, “Benimde sahne aldığım Altın Kelebek Ödülleri gecesinde Tarkan’a yapılan haksızlıktı. O bambaşka bir yerde, bunu herkes biliyor. Ben Tarkan’ı çok seksi ve yakışıklı buluyorum. Basın mensupları bana Hande Yener ile yaşadıklarımı soruyor. Ben kimseyle polemiğe girmiyorum. Herkesin yeri belli. Benim yaptıklarım ortada, her yaptığım olay oluyor” dedi.
9 MANKENLE ÇIKTI
ORTAKÖY- Serdar Ortaç, SuAda’da düzenlenenyaz partisinde Dokuz mankenle bir arada oturup içkisini yudumladı.Mekândan esmer bir ayrılıp ayrılıp Reina’ya geçen Ortaç, el ele yürüdüğü Amerikalı mankenin yeni sevgilisi olduğunu söyledi. Gecelerde birbirinden güzel kızlarla boy gösteren Ortaç’ın sırrı da sonunda ortaya çıktı. Ünlü şarkıcının yakın arkadaşlarından birinin manken ajansı var. Arkadaşı, Ortaç’tan çeşitli markaların çekimlerine ya da fuarlara katılmak için Türkiye’ye gelen modelleri gezdirmesini rica ediyor. Bu isteği her seferinde seve seve yerine getiren Ortaç da kızları ünlü gece kulüplerine götürüyor.
PİŞTİ OLMAMAK İÇİN…
ETİLER- Magazin dünyası gecelere akmayı sürdürüyor. Deniz Akkaya ve olaylı şekilde ayrıldığı eski sevgilisi Murat Varol, yemek için gittikleri Etiler’deki Kazancılar’da pişti oldu. Gece boyunca göz göze gelmemeye çalışan Deniz Akkaya ve Murat Varol, çıkışta karşılaşmamak için de mekandan farklı zamanlarda ayrılmayı tercih etti.
ŞİMDİLİK TATİL BEBEK’TE
BEBEK- Ayşe Kucuroğlu ve Tolga Egemen müdavimi oldukları Bebek’teydiler. Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Ayşe Kucuroğlu, tatil sezonunu henüz açmayan isimlerden. Ayşe Hanımı tatile gitmek yerine Bebek’te olmayı tercih ediyor anlaşılan. Objektiflerimize genelde yalnız başına dolaşırken yansıyan Ayşe Hanım, bu sefer de telefonda konuşurken yansıdı. Bebek’teki bir diğer yalnız isim ise Garanti Bankası’nın Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen. Tolga Bey, anlaşılan işlerinden fırsat bulup henüz tatile çıkamadı, Bebek’te deniz havası almayı tercih etti.
ÜNLÜLERİN KEBAP KEYFİ
LEVENT- Yaz mevsiminin şu haftalarında ünlüler plajlarda yerini alırken İstanbuldan Beşiktaş’tan ayrılmayan isimler de bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş’ta görülen isimler arasında Erol Evgin, Metin Özülkü, Reyhan Karaca Hakan Peker yer alıyordu. Erol Evgin, Metin Özülkü, Reyhan Karaca gazeteci dostlarıyla birlikte Levent’te ünlü bir kebapçıda keyifli bir akşam geçirdiler.
3 YIL SONRA BARIŞTILAR
ETİLER- Kıvanç Tatlıtuğ-Azra Akın sürpriz biçimde barışarak, yeniden birlikte olmaya başladı. İki en son Etiler Bebeköy’deki Mac Spor Salonu’na el ele geldiği öğrenildi. ‘2002 Dünya Güzeli’ Azra Akın ile ‘2002 Best Model of The World’ birincisi Kıvanç Tatlıtuğ, 2008 yılının Mayıs ayında yollarını ayırmıştı. ‘En güzel çift’ lakabı takılan ikiliden Tatlıtuğ, ayrılıklarını ‘Aramızdaki aşkın ve heyecanın sona ermesi yüzünden ilişkimizi bitirdik. Yoğun iş tempomuz nedeniyle görüşemiyorduk’ diye açıklamıştı.